Részleges sella empty

Jóestét kívánok! Kedves Dr.nő ma voltam ct vizsgálaton melynek eredménye részleges sella empty. Kb 2éve szedek gyógyszert mivel alulműködik a pajzsmirigyem. Viszont már naponta szédülök és egyre többször fáj a fejem ezért a háziorvosom kivizsgálást kért. A szemészeti eredmény elváltozást nem mutat, nőgyógyászatilag, neurológiailag semmi bajom. Voltam nyaki ultrahangon és röntgenen is de ott sem találtak semmit a vérálamlás jól működik. Folyamatban vannak még a vizsgálatok viszont az orvosok nem túl bőbeszédüek, ezért szeretném Önt kérdezni, hogy ilyen esetben mire számítsak, mik lehetnek a lehetőségek ennek kezelésére ha egyáltalán van ennek jelentősége?! Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza üres sella témában

Tisztelt kérdező!

Többnyire az empty sella nem jár semmi panasszal és ha az agyalapi mirigy hormontermelése rendben van, kezelést sem igényel. Ellenkező esetben természetesen pótolni kell a hiányzó hormont.Egyéb kezelésre nincsen szükség.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. június 14., 21:49; Megválaszolva: 2018. július 08., 12:59
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint