• Orvos válaszol: Endokrin betegségek

        Endokrin betegségek
        Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában
      • Lelet

        2017-09-07 14:07
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Következő lelet értelmezeséhez szeretnek segitseget kerni: vervetel menstruacio 3.napja Inzulinrezisutencia fennall. FSH/24, 01U/L prolaktin 241mIU/L ösztradiol 236, 3 pmol/L progeszteron 1, 7 nmol/L segitseget elore is köszönöm. Üdvözlettel...

        Az endokrin rendszer működése

        2017-09-03 17:29
        Kedves Dr. Fáklya Mónika! Az Endokrin rendszer részeinek felépítésével, fizikai/biológiai formájával/méretével, valamint A hibás működésük miatt kialakuló lehetséges betegségekkel (cukor-, elhízás-, stb.) szeretnék egy személyes beszélgetést és...

        Pajzsmirigy lelet értelmezése

        2017-08-29 18:28
        Üdvözlöm! Nemrégiben voltam pajzsmirigy betegség miatt aspirációs citológián. Az alábbi eredmények születtek, ennek értelmezéséhez kérnék segítséget. Mit jelent a kenetből nyert eredmény, igényel-e műtéti beavatkozást? Válaszát előre is köszönöm!...

        Bőrgyógyászati jellegű kérdés

        2017-08-27 11:02
        T.Cím! 9, 5 éves lányom karján sok és hosszú szőr van. A lábán is van, de az még nem annyira látszik. Egyenlőre jól kezeli a dolgot, de félek előbb-utóbb nagyon fogják csúfolni emiatt. Mit tegyek? Kihez vigyem? Van ennek valami hormonális oka? Gyógymód?...

        pajzsmirigy

        2017-08-23 19:01
        Tisztelt Doktornő! Szapora pulzus, hőhullámok, viszketés miatt pajzsmirigy problémákra gyanakodott háziorvosom. A Következő vizsgálatok történtek: labor FT4 14.45 pmol/I, FT3 5.02 pmol/L, TSH 1.290 mIU/l, rT3(reverzT3)0.17 ng/ml, ezek az értékek a labor referencia...

        Ciklusfelépítés Estrofem és Norcolut gyógyszerekkel

        2017-08-22 12:46
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Hormonvizsgálatot követően egy endokrinológus szakorvos Estrofem és Norcolut tabletták segítségével történő ciklusfelépítést javasolt. (fogamzásgátló abbahagyása utáni menzesz hiánya miatt fordultam hozzá; a...

        Fájdalmas nyirokcsomó

        2017-08-19 12:27
        Kedves Doktornő! Az alábbi probléma esetén szerettem volna a véleményét kérni: Kb. 3 napja ébredéskor tapasztaltam, hogy nagyon érzékeny az állam alatti lágyrész. Pontosan középen tapasztalom nyomáskor, tapintáskor a fájdalmat. Elmentem a fogorvosomhoz,...

        Pajzsmirigy értékek emelkedése

        2017-08-16 21:06
        Kedves Doktornő! Az alábbiakban kérném szíves segítségét. Mai napon voltam magán úton pajzsmirigy értékeket nézetni.Vérvételen voltam. Tavaly decemberben szültem. 33 éves vagyok. Nőgyógyászom, illetve a háziorvosom sem küldött el szülést követően...

        Megfelelő-e a TSH értékem?

        2017-08-01 16:53
        Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a háziorvosom rendszeresen küldene laborba illetve különféle vizsgálatokra. A TSH értékem véleménye szerint nem megfelelő. Évek óta szedek Nebilet 2, 5 g tablettát és Panangin Fortét, a...

        Pajzsmirigy betegség

        2017-07-24 17:22
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 29 éves nő vagyok. Kisfiam születése (2006) után 2009-ben állápítottak meg nálam pajzsmirigy alulműködést (vérvételnél a TSH magasabb volt a normálisnál, Anti-Tpo szintén). 75-ös Letroxot írtak fel. Az ultrahang képen a jobb...

        Hormonális betegségre utalhatnak a tünetek?

        2017-07-19 18:55
        Tisztelt Doktor/nő! 28 éves vagyok. 158cm/85 kg. Túlsúlyosnak mondható. Kb 15 éves korom óta küzdök a pattanásokkal főként az arcomon. A legaggasztóbb ami zavar hogy az elmúlt 2 évben folyamatosan ritkul a hajam az egész fejemen de főként fejtetőn...

        Inzulinrezisztencia vizsgálat eredménye

        2017-07-04 16:40
        Kisbabát szeretnénk a párommal, ezért voltam inzulinrezisztencia vizsgálaton is, és az alábbi eredményeim lettek (36 éves vagyok): Glucose 4, 7 mmol/L 30 perces glucose 5, 8 mmol/L 60 perces glucose 3, 4 mmol/L 90 perces glucose 5, 2 mmol/L 120 perces glucose 4, 6...

        PCOS és hormonszintek

        2017-07-04 13:04
        Tisztelt Doktornő, PCO szindrómám van 8 éve, szerencsére már van egy 4, 5 éves gyermekem. A problémám az, hogy Szigorú diétát és edzéstervet tartok ennek ellenére krónikus fáradtsággal, lehangoltsággal, szőrösödéssel, hasi hízással, hajhullással...

        Emelkedett thyreoglobulin érték! Mire utalhat?

        2017-07-03 22:15
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz. a hamarosan 17 éves lányomnál tavaly szeptemberben derült ki a pajzsmirigy alulműködése. Azóta folyamatos kontrollok, vérvétel. Történt nyaki UH is, amely negatív lett. Tehát a...

        Pajzsmirigy

        2017-06-24 23:14
        Tisztelt Doktornő! Voltam nyaki ultrahangon és ez az eredmény lett. "A PM mk. lebenye átlagos nagyságúak. Mk. lebeny echoszegényebb ihomogen szerkezetű. Az isthmus nem szélesebb. Szabályos szerkezetű nyelvgyök és submandibularis nyálmirigyek. A nyakon kóros...

        pajzsmirigy - gyógyszer mellékhatás?

        2017-06-15 11:06
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 93 éves, de korához képest még mindig fitt és aktív. Magas vérnyomásra gyógyszert szed, de jellemzően 120-135 / 65-75 körüli értékeket mérünk. 3 hete készült teljes vérkép vizeletvizsgálat. Az eredményei határértékeken...

        Laza széklet

        2017-06-14 17:48
        Üdvözlöm Tisztelt Doktornő! Azon apropóból írok Önnek, mivel Március óta laza állagú szinte mindig a székletem, sajnos nagyon sokat stresszelek is a munkában, és az élet más területén is. Minap voltam először is hasi ultrahangon=negatív Voltam tegnap...

        A lányomban túlteng a férfi hormon?

        2017-06-09 17:20
        Tisztelt Doktornő A lányomon a megszokottnál több és erősebb a testszőrzet mint a megszokott. Pontosabban az arcán az állán és az alhasán is elég erősen kezd már megjelenni. Azt szeretném megtudni, hogy mi lenne a teendő, kihez forduljunk? Esetleg tudna egy...

        Terhesség-TSH

        2017-06-07 13:36
        Kedves Doktornő, 22 hetes terhes vagyok, eddig endokrinológiai betegségek nélkül. a 20. héten vett laboreredményeken TSH 0.55(ref 0.55-4.78) T4 13.72 (ref 11.5-22.7). Védőnőm rögtön endokrinológushoz küldeni, nőgyógyászom nem mondott rá semmit, a helyi...

        Pajzsmirigy alul vagy túlműködés?

        2017-05-18 17:27
        Tisztelt Doktornő! 2006-ban eltávolították a jobb oldali pajzsmirigy lebenyt. Euthyrox 125 hormonpótlást kaptam. A mostani laborom eredménye: (2017.május) Szabad T3: 5, 70 pmol/L 2, 80 - 6, 50 TSH: 0, 174 mU/l (ref.t.: 0, 27-3, 8 mIU/l) fT4: 21, 9 pmol/l...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!