Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

Pajzsmirigy biopszia lelet kiértékelése, jó vagy rosszindulatú?

2022-05-04 08:37:19

Kedves Doktornő/Doktor úr! Leleteim kiértékelésében kérném a segítségüket! Az orvosom azt mondta, hogy akkor is ki kellene venni, ha jó indulatúak,mert hogy nagyok! A kérdésem az lenne: Jó vagy rossz indulatú a göböm? Kell e műteni, vagy ha maradhatna és...

Mi a teendő?

2022-05-03 17:38:19

Tisztelt Doktornő! Édesanyám párja leletét szeretném ha kiértékelné a Doktornő! Magas a cukra,de még nincs cukorbetegnek nyilvánítva orvosilag. Gyógyszert nem szed,diétával szinten tudja tartani. Egy pajzsmirigyre fókuszált vérvételen volt,ahol az ATPO...

Lelet értelmezés

2022-05-02 15:01:31

Üdvözlöm! Nagyon köszönöm doktornő a korábbi részletes válaszait egy másik kérdésemre. A csatolt lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. Alhasi fájdalmak miatt készült, de emellett megnézték azt is, hogy van-e hormonális oka annak, hogy...

Korai változókor?

2022-04-29 10:23:09

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A ciklus 4. napján az alábbi hormonértékeim lettek: LH 8,6, referencia 1,9-12,5 FSH 17,4, referencia 2,5-10,2 Prolaktin 292, referencia 59-619 Ösztradiol 211,1, referencia 71,6-529,2 AMH Plusz 0,15, referencia 0,15-7,49 Tesztoszteron...

Terheléses cukor-inzulin vizsgálat eredménye

2022-04-26 13:41:17

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Múlt héten történt terheléses vizsgálatom eredményei: 0'glükóz: 5,6 mmol/l 60'glükóz: 5,7 mmol/L 120'glükóz: 4,5 mmol/L 0'inzulin: 7,0 mIU/L 60'inzulin: 35,7 mIU/L 120'inzulin: 12,6 mIU/L Emellett Hemoglobin A1c 5,8 %, 40...

Pajzsmirigy túlműködés

2022-04-22 07:28:20

Tisztelt Doktornő! Páromnál pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak, amire jelenleg napi 1 szem Metothyrin gyógyszert szed. Meddőségi kezelés alatt állunk. A sprema szám, alak, mozgás eredménye nem lett túl jó (rosszabb lett kissé, mikor még nem volt meg ez...

Pajzsmirigy göb ?

2022-04-04 11:42:02

Tisztelt Doktornő! Több mint 1 hete gombócot érzek a torkomban és a háziorvos azt mondta hogy lehet hogy reflux, de az is lehet hogy a pajzsmirigyemmel van probléma ezt kert labort és UH-t. Laborban voltam, TSH 1.810 (tartomány 0.270-4.200) és most voltam UH-n. UH...

Pajzsmirigy gond?

2022-03-31 17:51:53

Üdvözlöm! Segítségét kérném, hogy Ön szerint szükséges-e bármilyen irányba elindulnom kivizsgálásokra. Sajnos szorongásos hipochonder vagyok és ha valamit a fejembe veszek, akkor nagyon nehezen zökkenek ki. Kérem, hogy a tüneteimre egyenként reagáljon, hogy...

Kalcitonin 5,1pmol/l pmol.

2022-03-25 20:16:38

Crohn betegségem van és elvégeztettem a tumor marker vizsgálatot: CA125,HE4, ROMA pre, ROMA post, CA15-3, CA72-4, AFP, CEA, NSE, S100 protein, TPA mind normális értékek, a Kalcitonin 5,1 pmol/L....mire utalhat ez a magas érték? A normál vérvételben a Monocita 8,9 %...

Inzulinrezisztencia vizsgálat

2022-03-25 11:44:46

Tisztelt Doktornő! Teljes gasztroenterológiai kivizsgálást követően (UH, gyomortükrözés, vastagbél tükrözés, széklet tenyésztés) szeretném elvégeztetni az inzulinrezisztencia vizsgálatot, mivel szerencsére a fent említett vizsgálatok mindent rendben...

Endokrinológiai vizsgálati lap értelmezése.

2022-03-15 10:41:48

Anamnézis: szubklinikus hypothyreosis. 2022. jan.: koleszterin 6,70 mmol/L; triglicerid: 1,88 mmol/L; HDL koleszterin: 1,34 mmol/L; LDL koleszterin (számított): 4,51 mmol/l; TSH.: 3,840 mlU/L. Uh lelet: a pajzsmirigy mindkét lebenye normális nagyságú (14x15x40 mm) , az...

Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy túlműködés?

2022-03-06 09:50:07

4 éves kislányomnál felmerült, hogy pajzsmirigy túlműködése lehet. Magas (111 cm) , vékony (15,8 kg) , impulzív, ingerlékeny, izzadékony. Előfordul, hogy szemhéja reggelre dagad, bár ez lehet allergia (orr-fül-gégész enyhén megnagyobbodott orrmandulát...

Alacsony TSH, de normális T3;T4

2022-03-05 10:15:37

Fegyelmezett 2-es,tablettás cukorbeteg vagyok általában jó labor értékekkel. Legutóbb a TSH-m 0,074 volt, de a T4: 9,7 és a T3: 5,47 azaz OK. Hozzáteszem, hogy mostanában elég sokszor ettem kombu algával készült japán "mizo" levest amiben állítólag magasabb a...

Adimet XR 1000

2022-03-02 17:57:07

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 33 éves férfi vagyok, normál testalkattal, átlagos életmóddal. Kb. 16 éves korom óta vannak súlyosabb aknés elváltozások (acne conglobata, acne vulgaris) a vállamon, felkaromon, nyakamon, állszegletemen. Rengeteg terápiát...

Laborcsomag és szakorvosi javaslat kérése

2022-03-01 16:11:46

Tisztelt Doktor Úr! Normális étkezés után, kb. 1-2 óra múlva már jelentkeznek az alábbi tünetek: Hasonló jellegű rosszullét fog el, mintha leesne a vércukorszintem, rosszul vagyok, ájulásérzetet és gyengeséget érzek, remegek és hányingerrel küszködök...

Van-e autoimmun probléma?

2022-03-01 15:49:47

Tisztelt Webbeteg! Lányom 36 éves, 4 feletti (5) TSH értékére (5) háziorvosi tanácsra 2 éve recept nélküli szelént szed, amivel 1,5-2,5 közöttire lement a TSH értéke. 2020.novemberben volt egy spontán abortusza (5-8 hetesen, még a szikzsákban elhalt az...

Pajzsmirigy?

2022-02-24 08:07:01

Tisztelt Orvosok! 36 éves nő vagyok. Jelenleg 92kg, 159cm. Az elmúlt fél évben kb 25kg ot híztam. Diéta tartásával nem indult be a fogyás. Az alábbi terheléses értékek miatt a háziorvosom Merckformin XR 500 (2x1) at írt fel: Cukor 0: 4,3 Cukor 60:...

Férfi mell

2022-02-20 16:23:27

Szép napot! Férfi mellel küzdök amitől szeretnék megszabadulni! Első sorban azt szeretném kideríteni hogy zsír halmozódott fel vagy valamilyen hormonális probléma miatt van. 1 éve diétázok sportolok de mell területen nincs változás egyáltalán nem voltam...

Túlzott aldoszteron hormon termelés

2022-02-08 20:09:57

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Férjem ügyében kérek szépen segítséget! Írom a CT diagnózist: bal mellékvese szárai részlegesen, mérsékelten, egyenletlenül vaskosak. A legnagyobb haránt átmérő: 8-10mm, ez a szárvastagság, a normál érték felső...

Inzulinrezisztencia?

2022-02-07 11:07:28

Tisztelt Doktornő/Úr! Sajnos már nagyon régóta próbálok lefogyni, azonban minden próbálkozásom sikertelen. Rendszeresen mérem a kalóriát, illetve a makrokalóriákra is figyelek. Emellett futok is heti 2-3 alkalommal, nem is olyan keveset. Sajnos a kilók nagyon...