Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

Pajzsmirigy laboreredmény

2022-09-07 22:30:34

Üdvözlöm, Laboreredményem a következő: TSH - eredmény: 2,5700 mU/l (referencia tartomány: 0,4000 - 4,0000) Szabad T4 - eredmény 14,80 pmol/l (ref. 11,50 - 22,70) Szabd T3 - eredmény 6,94 pmol/l * (ref. 2,70 - 6,30) Egyedül a T3 értékem van a tartomány...

Nornalis érték ?

2022-08-31 01:25:57

Tisztelt Doktornő! Hónapok óta nyomást, csomót érzek a nyakamban, illetve enyhén be van a torkom is gyulladva. Voltam orvosnál, pajzsmirigyre vagy refluxra gyanakodott. Csináltak 4 hónappal ezelőtt labort és ultrahangot. Ultrahang látott egy 4 mm-es göböt, de...

Hashimoto - babavállalás

2022-08-23 18:27:40

Tisztelt Doktornő, évek óta ismert Hashimoto és IR. Diéta és mozgás mellett IR sokat javult, gyógyszert sem kellett szednem. A pajzsmirigyet évek óta 50 mikrogramm Euthyrox-al kezelték (mellett D-vitamin, Normoxil) . Épp babát tervezünk, egyéb okok miatt...

Pajzsmirigy UH lelet

2022-08-02 08:00:58

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám az alábbi pajzsmirigy ultrahang leletet kapta. Sajnos javaslatot, és diagnózist nem tartalmaz , amit a háziorvos sem értett. Pajzsmirigy jobb lebenye 18*18*46mm, a bal lebeny 16*18*44 mm nagyságú.Mindkét lebeny szerkezetében...

Inzulinrezisztencia?

2022-08-01 21:40:05

Tisztelt Hölgyem/Uram! Folyamatos súlyproblémáim miatt vettem igénybe dietetikus segítségét az elmúlt jópár évben kisebb-nagyobb sikerekkel. A dietetikus 1200 KCal -s étrendet állított össze, ami egy darabig működött, majd újra megállt, stagnált. 83 kg...

Vérkép és egyéb eltérések

2022-07-25 17:35:53

Kedves Doktornő. Küldtem Önnek ezúttal az egyéb leleteket is. Nem tudok különösebben előzményekkel szolgálni. Kb két éve voltam ezelőtt vizsgálatokon, akkor is gyenge volt a vérképem, ezért is szedtem/szedek vérképzőket. Akkor is volt pajzsmirigy...

Laboreredmény

2022-07-22 18:30:32

Kedves Doktor/Doktornő. A laborleleteimet ma kaptam meg. Pajzsmirigy hormon vizsgálat miatt mentem elsősorban. Mellékeltem a vérképet, ami aggaszt. Szeretném megtudni, hogy mi lehet a baj, és mit kell tennem. Fáradékony vagyok, rosszul alszom, sokszor szédülök...

Cukorterhelés eredmény

2022-07-11 13:42:36

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném kérni a cukorterhelésem kiértékelését, mert kezelőorvosomtól nem kaptam egyértelmű választ. Ezek az értékek egyértelműen arra utalnak hogy IR -es vagyok.? Az IR tünetei közül a következők jellemzők rám: fokozott...

Férfi hormonok lelet

2022-07-07 20:50:46

Kedves Doktor nő! Nemrégiben, egy hónapja átestem egy vírusos megbetegedésen, ennek kapcsán a napokban kontroll vizsgálatot végeztettem, és a szokásos nagyrutin mellé kértem néhány endorkinológiai mérést is. Noha az ösztradiol, tesztoszteron, szabad...

Pajzsmirigy műtét

2022-07-06 11:37:30

Jónapot kívánok! Pajzsmirigy túlműködésem van 25 éve, szinte folyamatosan metothirint szedek 1-2-0.5 szemet.Néha tartósan nincs gondom, tavaly szeptember óta nem sikerült normális értéket beállítani, műtétet javasoltak. Sebész nem mondott semmit...

Pajzsmirigy göb

2022-07-06 10:03:25

Tisztelt Cím! Az alábbiakban kérnék tanácsát. Korábban (tavaly decemberben) a nyaki ultrahangon a pajzsmirigyem jobb lebenyén különböző méretű göböket találtak. Idézem az akkori ambuláns lapom egy részletét. "Nyaki UH során 13 mes dominás benignus...

DHEA szulfát alacsony

2022-06-17 10:48:44

Tisztelt Doktor Úr/Nö! 20 éves lányomnak alulműködik a pajzsmirigye, ezért időnként ellenőrző vérvételre küldik. Most az alábbi labort kérték és az egyik érték alacsonyabb. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire rossz ez az eredmény és mit jelent?...

Nyaki ultrahang vizsgálati eredmény

2022-05-31 12:49:07

Tisztelt Doktornő! Szíveskedjen Férjem pajzsmirigy ultrahangos vizsgálatát kielemezni! 69 éves , 2 hónapja magas vérnyomással kezelik. Mennyire súlyos az eltérés, s milyen vizsgálatok, illetve kezelések szükségesek? Csatolom az eredményt! Köszönöm mielőbbi...

Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon, magas antiTPO

2022-05-10 21:18:06

Tisztelt Doktor! 2021 augsztusában szültem, és a szülés után 8 hónappal alvásproblémákkal és gyors szívverés panaszával endokrinológusnál voltam. Az endokrinológushoz egy általános laborral és pajzsmirigy ultrahanggal érkeztem, amin látszott, hogy be van...

Pajzsmirigy biopszia lelet kiértékelése, jó vagy rosszindulatú?

2022-05-04 08:37:19

Kedves Doktornő/Doktor úr! Leleteim kiértékelésében kérném a segítségüket! Az orvosom azt mondta, hogy akkor is ki kellene venni, ha jó indulatúak,mert hogy nagyok! A kérdésem az lenne: Jó vagy rossz indulatú a göböm? Kell e műteni, vagy ha maradhatna és...

Mi a teendő?

2022-05-03 17:38:19

Tisztelt Doktornő! Édesanyám párja leletét szeretném ha kiértékelné a Doktornő! Magas a cukra,de még nincs cukorbetegnek nyilvánítva orvosilag. Gyógyszert nem szed,diétával szinten tudja tartani. Egy pajzsmirigyre fókuszált vérvételen volt,ahol az ATPO...

Lelet értelmezés

2022-05-02 15:01:31

Üdvözlöm! Nagyon köszönöm doktornő a korábbi részletes válaszait egy másik kérdésemre. A csatolt lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. Alhasi fájdalmak miatt készült, de emellett megnézték azt is, hogy van-e hormonális oka annak, hogy...

Korai változókor?

2022-04-29 10:23:09

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A ciklus 4. napján az alábbi hormonértékeim lettek: LH 8,6, referencia 1,9-12,5 FSH 17,4, referencia 2,5-10,2 Prolaktin 292, referencia 59-619 Ösztradiol 211,1, referencia 71,6-529,2 AMH Plusz 0,15, referencia 0,15-7,49 Tesztoszteron...

Terheléses cukor-inzulin vizsgálat eredménye

2022-04-26 13:41:17

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Múlt héten történt terheléses vizsgálatom eredményei: 0'glükóz: 5,6 mmol/l 60'glükóz: 5,7 mmol/L 120'glükóz: 4,5 mmol/L 0'inzulin: 7,0 mIU/L 60'inzulin: 35,7 mIU/L 120'inzulin: 12,6 mIU/L Emellett Hemoglobin A1c 5,8 %, 40...