Metformin + ketogén diéta

Tisztelt Dr Tánczer Tímea, Metformin szedését javasolta orvosom menstruációs kimaradásaim és IR közeli vércukorszint eredményem miatt. Nehezen állt be, mikor tudom bevenni a Metformint úgy, hogy ne legyek rosszul a nap hátralévő részében. Kb 2 hónap szedés után kipróbáltam helyette egy természetesebb alapanyagú készítményt, a myo inozitolt. Minimális súlycsökkenés indult csak be a hónapok alatt, szeretném felpörgetni a fogyást és egy ketogén diétába szeretnék belefogni, fehérje készítmény alapú verzióban. A metformin és a ketogén diéta is a máj működését érinti. Szedhetek újra metformint a szigorú diéta alatt? Multivitaminon kívül javasolt-e mást is szedni? Köszönettel

Dr. Tänczer Tímea válasza ketogén diéta témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a metformin szedése panaszt okoz, próbálja meg az elnyújtott hatású készítményt, fokozatosan felépítve, az esti időszakban bevéve.

Mellette a myo-inositolt is szedheti.

Az intenzív, koplalással, ketogén anyagcsere állapottal járó fogyókúrát diabetológusként nem támogatom. Sokkal inkább a mediterrán diétát, és az 5x étkezést, megfelelő 160g CH tartalmú diéta és a rendszeres testmozgás mellett.

A pajzsmirigy állapotát is ellenőrizzék.

Üdvözlettel:

dr Tánczer Tímea

Kérdés: 2018. augusztus 12., 09:33 ;Megválaszolva: 2018. augusztus 15., 10:27
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?