• Mi az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        cytologiai beutalo.nyaki UH vizsgalattal mko-i pajzsmirigybenjobb oldalt inhomogen, b.o.rekeszes cystosus gobot irtak le, valamint a nyak jobb oldalan parajugularisan felso harmadban egy 27*7mm -es konglomeratumot irt le.laborvizsgalataiban lenyegi elteres nincs.tapintasra az isthmusban eszlelheto egy gob,illetve felso paraugularisban megnagyobbodott nyirokcsomo.keri a ful orr gegesz az elvaltozasok aspiracios cytologiai vizsgalatat. UH vizsgalaton ezt kaptam. a pajzsmirigy jobb lebenye 16*16×49mm bal lebeny 15*16×50 mm.isthmus nem szelesebb.a pajzsmirigy mk.lebenye kisse inhomogen szerkezetuhypovascularizalt.a jobb lebeny kozepso harmadaban dorsalisan egy 7,5 mm-esechoszegeny udvarral korulvett inhomogenszerkezetu gob lathato ami meszesedeseket is tartalmaz.a bal lebeny kp.harmadaban ventralisan egy 10*6mm-esechoszegeny udvarral korulvett, sovenyekkelrekeszekre osztott, cystosus elemeket es meszesedeseket is tarzalmazo gob lathato.jobb oldalon submandibularisan egy 10 mm-es megtartott szerkezetu nyirokcsomo lathato.a felso jugularis harmadaban a carotishuvely szomszedsagaban egy 27*7mm-esechoszegeny , v.s.nyirokcsomo conglomeratum laghato.velemeny stuma nodosa.megnagyobbodott nyirokcsomok a nyak jobb oldalan.a meszesedeseket tartalmazo gobok es a nyak jpbb oldalan leirt echoszegeny nyirokcsomo conglomeratum asp.cyt.mintavetelezese javasolt. kerem mielobbi szives valaszat.ugye nincs nagy baj? 2018.04.03 ra kaptam idopontot a cytologiara a sebeszeti klinikakon.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Önmagában az, hogy látják ezeket az eltéréseket nem ad okot az aggodalomra. A göbök rossz- vagy jóindulatú voltának elkülönítése fontos, ezért javasolták ezt a vizsgálatot.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. április 01., 21:32; Megválaszolva: 2018. április 25., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: