TSH ÉRTÉK CSÖKKENÉSE, L-Thyroxin további szedése?

Tisztelt Cím! Vidéken lakom és sajnos minden közelben lévő pajzsmirigy szakorvos szabadságon van, ezért kérném a segítségüket. A múlt heti laborleletem TSH értéke rendkívül alacsony 0, 150. 2011 óta szedem az L-Thyroxint, 50mikrogramm/nap és így rendszeresen 2, 5-körüli TSH értékem szokott lenni. Az utóbbi időben (és jelenleg is) erős antibiotikumot szedtem és a májfunkcióim romlottak. Mindezt mutatja a mellékelt laborleletem is. A kérdésem, hogy szedjem-e tovább az L-Thyroxint vagy sürgősen hagyjam abba ilyen érték mellett? A gyógyszer-tájékoztató szerint a májenzimek aktivitása befolyásolja az L-Thyroxin hatását és annak adagolását meg kell beszélni szakorvossal. (A közelben lakó szakorvos csak augusztus 1-én jön vissza szabadságról.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza TSH témában

Tisztelt kérdező!

Ez nem annyira alacsony érték, ne hagyja el a gyógyszert, egy kis csökkentés viszont javasolt. ezt mindenképpen az orvosával kellene megbeszélnie.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. július 17., 14:44; Megválaszolva: 2018. augusztus 15., 21:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint