• Miért hízok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy futópadot, amin hetente 2x azért gyalogolok már néha futok is 30 percet. Világ életemben vékony voltam. 35 évesen szültem. A szülés után még évekig 58 kg voltam. Kb 4 éve kivették a mandulámat, akkor kezdtem el felmenni 62 kg-ra. Most pedig pár hónap alatt jött fel a többi. Mivel klimax tüneteim voltak, vannak, ezért elmentem nőgyógyászhoz, aki elküldött vérvételre. A laborom eredménye 3000-es prolaktin szintet mutatott. A nőgyógyászom tovább küldött endokrinológushoz, aki a aszokásos CT-re küldött és ultrahangosan is megvizsgált. Negatív eredménnyel. Ekkor a laboron 700-as volt a prolaktin szintem. Illetve említettem, neki is a hízást és felírt este egy Bromocriptin-Richter-t. Most ezt szedem, de megint híztam... Nem szeretek enni, de naponta 5x étkezem kb kis adagokat, de van úgy, hogy éjszaka falási roham tör rám, olyankor egy aktíviát eszek meg.Epehólyagomat 2016-ban vették ki, mert teljesen el volt dugulva. Örömmel venném, ha lenne tippje, hogy hova forduljak, mert én nem tartom normálisnak a hízásom. Egyébként fenékre, combra és hátsó úszógumira hízok, hasam jellemzően puffadt és kemény, de egy terhesség utáni zsírleszívás miatt oda nem megy olyan zsírtömeg, de mint írtam, jellemzően puffadt elég gyakran a hasam. Ja és 2002 óta szorongással, pánikbetegséggel küzdök.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a elhízás témában

        Tisztelt kérdező! A hízás hormonális okait endokrinológiai szakrendelésen tudják kizárni. Ha nem igazolódik hormonális ok a háttérben, akkor az életmódváltás a megoldás.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2018. április 03., 17:42; Megválaszolva: 2018. április 25., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: