Tabletta téma

Gyógyszer adagolása gyermekeknek

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
2022-01-09 04:33

Anyukák visszatérő problémája, hogyan vegyék rá a gyereküket, hogy lenyeljék a gyógyszert, de ugyanígy gondot okozhat az egyéb gyógyszerformák alkalmazása is. Néhány hasznos tanács segíthet. Nem veszi be! Hogyan adjuk be a gyógyszert gyermekünknek?

Milyen tényezők csökkenthetik a fogamzásgátlók hatását?

WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
2021-07-18 20:36

A fejlett országokban a nők túlnyomó többsége hormonális fogamzásgátlót (tabletta, hüvelygyűrű, injekció) használ a nem kívánt terhességek elkerülése céljából. Ezek hatóanyagai a szervezetben ugyanúgy viselkednek, mint bármilyen más gyógyszer.

Utazás és fogamzásgátlás

WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
2021-07-16 05:21

Az utazási lehetőségeink kiszélesedésével napjainkban már bárki számára elérhetővé vált a világ szinte bármely pontja. Szervezetünk azonban nem feltétlenül a trópusi klímához szokott, a fertőzéses megbetegedések esetében legalábbis biztosan nem.

Nincs nálad egy szem szorongásoldó?

Moody
2017-02-21 16:58

Persze a kérdés a valóságban nem így hangzik el, hanem elhangzik a neve is. Vagy egyik, vagy a másik. Mindenkinek van személyes kedvence, néha azért, mert neki jó tapasztalata volt vele, néha pedig azért, mert a barátnő, sógornő, szomszédasszony, postás, rendőr, villanyszerelő azt ajánlotta.

Fogamzásgátlás: A mesterséges módszerek

Szülőklapja.hu
2011-08-05 12:41

A mesterséges fogamzásgátló módszerek közül a legismertebb a fogamzásgátló tabletta, de ez csak egy a hormonális készítmények közül. A leírásban bemutatjuk, hogy melyik hogyan hat és mire kell ügyelni a használatakor.

A legnépszerűbb fogamzásgátlási módszer

MTI
2011-06-05 20:13

Főként tablettával védekeznek az amerikai nők a nem kívánt terhesség ellen, de a washingtoni kormányzat e témában készült összehasonlító jelentése szerint más országokban jóval népszerűbb ez a módszer.

Mitől lehet ez a probléma?

Orvos valaszol - Dr. Petróczi István
2020-05-15 22:00

Üdvözlöm Doktor Úr! Röviden leírom az előzményeket.: 25 éves, fiatal nő vagyok, férjezett. Házasságom jó, de egyéb problémák, pl. anyagi, ill. családi gondok miatt mindketten stresszesebb életet élünk. Szoktak néha migrénjeim is lenni, de ezeken