Tabletta téma

Gyógyszer adagolása gyermekeknek

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus

Anyukák visszatérő problémája, hogyan vegyék rá a gyereküket, hogy lenyeljék a gyógyszert, de ugyanígy gondot okozhat az egyéb gyógyszerformák alkalmazása is. Néhány hasznos tanács segíthet. Nem veszi be! Hogyan adjuk be a gyógyszert gyermekünknek?

Milyen tényezők csökkenthetik a fogamzásgátlók hatását?

WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert

A fejlett országokban a nők túlnyomó többsége hormonális fogamzásgátlót (tabletta, hüvelygyűrű, injekció) használ a nem kívánt terhességek elkerülése céljából. Ezek hatóanyagai a szervezetben ugyanúgy viselkednek, mint bármilyen más gyógyszer.

Utazás és fogamzásgátlás

WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász

Az utazási lehetőségeink kiszélesedésével napjainkban már bárki számára elérhetővé vált a világ szinte bármely pontja. Szervezetünk azonban nem feltétlenül a trópusi klímához szokott, a fertőzéses megbetegedések esetében legalábbis biztosan nem.

Orrspray formájában beadható oltás kidolgozását vizsgálja az Oxfordi Egyetem

MTI

A koronavírus elleni oltás orrspray formájában beadható változatának alkalmazási lehetőségét vizsgálja az Oxfordi Egyetem.

Nincs nálad egy szem szorongásoldó?

Moody

Persze a kérdés a valóságban nem így hangzik el, hanem elhangzik a neve is. Vagy egyik, vagy a másik. Mindenkinek van személyes kedvence, néha azért, mert neki jó tapasztalata volt vele, néha pedig azért, mert a barátnő, sógornő, szomszédasszony, postás, rendőr, villanyszerelő azt ajánlotta.

Tablettával megelőzhető lesz az indiai hasmenés

MTI

Az indiai hasmenés fő kórokozói ellen véd hatásosan az új gyógyszer, amely milliók egzotikus nyaralását teheti biztonságosabbá.

Százan kaptak antibiotikumot az agyhártyagyulladásban meghalt lány környezetében

MTI

A fertőző agyhártyagyulladásban meghalt váci gimnazista lány közvetlen környezetében élők közül szerdáig 106-an kaptak megelőző jelleggel speciális antibiotikumot, újabb megbetegedést nem tapasztaltak - tájékoztatta a fővárosi és Pest megyei tiszti főorvos az MTI-t.

Fogamzásgátlás: A mesterséges módszerek

Szülőklapja.hu

A mesterséges fogamzásgátló módszerek közül a legismertebb a fogamzásgátló tabletta, de ez csak egy a hormonális készítmények közül. A leírásban bemutatjuk, hogy melyik hogyan hat és mire kell ügyelni a használatakor.

A legnépszerűbb fogamzásgátlási módszer

MTI

Főként tablettával védekeznek az amerikai nők a nem kívánt terhesség ellen, de a washingtoni kormányzat e témában készült összehasonlító jelentése szerint más országokban jóval népszerűbb ez a módszer.

Mitől lehet ez a probléma?

Orvos valaszol - Dr. Petróczi István

Üdvözlöm Doktor Úr! Röviden leírom az előzményeket.: 25 éves, fiatal nő vagyok, férjezett. Házasságom jó, de egyéb problémák, pl. anyagi, ill. családi gondok miatt mindketten stresszesebb életet élünk. Szoktak néha migrénjeim is lenni, de ezeken