Porckopás téma

A kevésbé fájó mozdulatért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Az Európai Unió országaiban élő munkavállalók, táppénzes napjaiknak mintegy felét, mozgásszervi betegség miatt veszik igénybe. A munkavégzést az esetek nagy részében, elsősorban is az állapotukkal általában együtt járó krónikus vagy akut fájdalom nehezíti, illetve teszi gyakran lehetetlenné. A reumatikus panaszokkal élők gondozásának éppen ezért egyik lényegi eleme a gyulladáscsökkentést is jelentő fájdalomterápia.

Miért vonul vissza Radulovics Bojana?

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos

Gerincsérülése miatt kénytelen visszavonulni Radulovics Bojana, a Dunaújváros női kézilabdacsapatának kiváló játékosa. A versenyzés folytatása olyan súlyos következményekkel járhatna, amelyek megkövetelik, hogy a kézilabda játékos abbahagyja pályafutását.

Sport és az ízületek - Miért sok a fiatalkori ízületi bántalom?

Medipress

A fiatalkorban végzett intenzív sport izületi kopáshoz vezethet, mondják a szakértők. Az artrózisról (izületi porckopás) sokáig azt hitték, hogy csak az idősebb korosztályt érinti.

Magasabb cipősarok - magasabb kockázat

MTI

Egyenes arányosság tapasztalható a női cipők sarkának magassága, és a későbbiekben valószínűsíthető térdproblémák kialakulása között. Magasabb sarkú lábbeliben nem csak a járás lassul, hanem a testtartás is megváltozik, s ez nagyobb terhet ró az ízületekre.

Ízületi bántalmak: a kiegészítő szerek semmit sem érnek?

Független Hírügynökség

Azok a készítmények, amelyeket sokan használnak reumás ízületi bántalmakra kiegészítésképpen, az esetek többségében semmit sem érnek, mutatta ki egy brit kutatás, adja hírül kedden a BBC brit közszolgálati portál.

Ízületi gyulladás: atomi technika a korai diagnosztizálásra

MTI

Egy új eljárással, az úgynevett atomi erő mikroszkópia használatával lehetőség nyílik az oszteoartiriszben szenvedők korai diagnosztizálására. A fejlesztést a Nature Nanotechnology szaklap legutóbbi számában ismertették.

Térd és gerinc fura hangja

Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka

Tisztelt Doktornő! Az utóbbi 1-2évben vettem észre, hogy a térdem, terhelés esetén (pl. lépcsőn, meredek lejtőn való felfelé haladás, guggolásból felállás stb.) fura, szörcsögő hangot ad. Mintha jobban dörzsölődne belül valami. Fájdalmat szerencs

Nyilallik a farkcsontomba, hogy fogok így szülni?

Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka

Tisztelt Doktor Úr! Évekkel ezelőtt kezdődött a problémám, olyan 21-22 éves koromban, kezdetben enyhén, mára viszont nagyon eldurvult a helyzet. Panaszom a következő: amikor a hátamra fekszem, és a farcsont rész tartósan (ez esetenként lehet 5mp, vag

Hialuron direct Plus

Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka

Tisztelt Doktornő! Kérem legyen szives tájékoztatni erről a kapszuláról, hogy érdemes-e szedni, kipróbálni, mivel már sok porcképzőt szedtem, de eddig egyik sem használt. Elég jó adatokat olvastam róla, évtizedek óta szenvedek, izületi, porckopás,

Térd porc kopás

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Üdvözlöm! A bal térdemben porckopás van ami fájdalommal jár, kérdésem hogy milyen gyógyszert javasol? Előre is köszönöm a válaszát.