Csípő porckopás kísérleti gyógyszer?

Kedves Annamária, közepes szintű porckopás van a csípőmben amelyet konzervatívan kezeltetek (mozgás, nyújtás, úszás, kollegén, PRP injekció, stb.). Láttam a neten, hogy 3. szintű klinikai teszt alatt van egy FGF-18 gyógyszer, ami elvileg segít majd a porcot újjáépíteni. Mi a véleménye erről illetve, hogyan tudnék jelentkezni teszt alanyként? Köszönöm, Üdv.

Dr. Szilágyi Annamária válasza Csípőkopás témában

Kedves Kérdező!, Amikor egy gyógyszer kísérleti szinten van, azzal még nincs hosszútávú tapasztalat. Elképzelhető, hogy nagyon jó eredményeket lehet elérni vele, de az is lehet, hogy olyan mellékhatásai lesznek, ami miatt nem lesz belőle engedélyezett gyógyszer. Azt gondolom, már így is sokatt tett a csípői érdekében. Ha ezt az utat folytatja, ki tudja tolni a műtét idejét idősebb korára. Üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Megválaszolva: 2024. április 20.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás
Jobb térd probléma
Tisztelt Doktor Nő! Jobb térdemet érte kb 2 éve egy baleset, ami által egyre jobban nyilal a térd kalácsom alatti terület. 2 orvosnál már jártam, akiktől...
Jobb oldali csípőfájdalom
Kedves Doktornő! Jobb oldali csípőfájdalommal küzdök már majd egy hónapja. Járni sántítva tudok, fekvés, ülés, állás közben nem fáj, csak ha a jobb lábam...
Váll MR diagnózis, AC arthrosis
Tisztelt Doktor Nő! Azért írok Önnek, mert már hónapok óta húzódik a problémám a vállammal és az ortopéd orvos válaszát nem érzem teljesnek. Kondizás közben...
Porckorong migráció
Kedves Doktornő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi MR lelet értelmezésben. Jelenleg panaszmentes vagyok. A 17 mmes migráció az kiszakadást jelent? Műtéti...