Pollen téma

Pollenhelyzet: megkezdődött az idei szezon

Orvostkeresek Egészségmagazin

A januári szokatlanul enyhe időben már megjelentek az első pollenek. Most, hogy a meleg tartósnak ígérkezik, a tavaszias idővel együtt megérkezett a pollenszezon is.

Ég, izzad, kipirul az arcom, ha gyümölcsöt eszem! - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Már többször észrevettem, hogy amikor gyümölcsöt eszek (alma, barack, eper), akkor úgy érzem, az arcom ég, izzad, és kipirulok, de csak az arcomon jelentkeznek ezek a tünetek. Miért van ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdései közül.

Szénanátha infografika

Pollenallergia

A szénanátha jól ismert panaszai - tüsszögés, orrfolyás, a szem viszketése - mellett sokaknál komoly betegségként jelentkezik: fáradtságot, fejfájást, és akár munkaképesség-csökkenést is eredményezhet.

Egyre több növény virágpora okozhat tüneteket az allergiásoknak

MTI

Egyre több növény virágpora okozhat tüneteket az allergiásoknak, a hét elején már a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja is elérte a nagyon magas szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

Pollenhelyzet - Megjelentek az első pollenszemek a levegőben

MTI

Megjelentek az első pollenszemek a levegőben - közölte az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) főigazgató-helyettese hétfőn Budapesten.

Érdemes beltéri légtisztító berendezést vásárolni? Az orvos válaszol

WEBBeteg

Manapság sokat lehet olvasni a beltéri légtisztítás fontosságáról. Mi a véleménye, érdemes légtisztító berendezést vásárolni a különböző pollenek kiszűrésére? A készülékek mellékhatásairól is hallani, valóban van ezeknek veszélye? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

ÁNTSZ: az allergiásoknak még mindig lehetnek tüneteik

MTI

Bár már lecsengőben van az allergén növények pollenszórása, az arra érzékenyeknél még mindig jelentkezhetnek tünetek - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Pollenhelyzet - ÁNTSZ: végéhez közeledik az idei pollenszezon

MTI

Végéhez közeledik az idei pollenszezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton a Facebook-oldalán.

Pollenhelyzet - Tovább csökkent a terhelés

MTI

Továbbra is alacsony, sőt a hidegfronttal csütörtökön megérkezett esőnek köszönhetően tovább csökkent a pollenterhelés az országban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.

Parlagfű: az ország egyes részein fekete riasztás van érvényben

WEBBeteg/MTI

Az elmúlt napokban országszerte nagy mértékben nőtt a parlagfűpollen-terhelés, Nyíregyháza környékén már fekete riasztás van érvényben.