Dr. Hangonyi Csilla

Dr. Hangonyi Csilla

tüdőgyógyász, allergológus
Bemutatkozás:
  • 1987-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapesten.
  • 1996-ig az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben dolgoztam.
  • 1993-ban szakvizsgáztam Tüdőgyógyászatból.
  • 1996-óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Tüdőgondozójában dolgozom, melynek 2010-óta vezető főorvosa vagyok.
  • 2008-ban Allergológia és Klinikai Immunológia szakvizsgát tettem.

Elsősorban légúti allergiás betegségekkel, krónikus légzőszervi betegségekkel foglalkozom, de szakterületemhez tartoznak egyéb légúti gyulladásos kórképek is. Segítséget nyújtok a dohányzásról való leszokásban is.

Legutóbbi válaszai

Sugárterápia

Kedves Kérdező! Amennyiben az előző sugárkezelésnek volt hatása, a daganat csökkent, akkor is csak abban az esetben kaphat ismét sugárkezelést édesanyja, ha nem kapta meg a maximális dózist. Ezt sugárterápás szakorvos tudja megmondani. A daganat kiterjedésének , méretének ellenőrzésére elsőként elegendő egy mellkas röntgen. CT vizsgálatot akkor szükséges végezni, ha aktív onkológiai kezelést terveznek. A lehetséges kezelésekről minden beteg esetében egy több szakorvosból álló csapat dönt. Üdvözlettel:

Röngen felvétel tüdőgyulladás után

Kedves Kovács Istvánné! Úgy gondolom, aggodalomra nincs semmi oka. A mellkas röntgen felvételen gyakran látható a mellbimbó árnyéka, ami egy mellkas átvilágítással egyértelműen tisztázható. A leleten leírt kötegárnyék a tüdőgyulladás maradványa, amivel nincs semmi tennivaló, nem okoz problémát. Üdvözlettel:

Piros folt a boron, etelallergia?

Kedves Kérdező! A panaszait okozó tényezők felderítése összetett feladat, sokféle ok lehet a háttérben. Elgondolkodtató, hogy miért hétvégén jelentkeznek a tünetek. Vannak bizonyos ételek, amik testedzést követően fogyasztva okoznak allergiás tüneteket, de lehet egy a hétköznapitól eltérő környezet, illatszer stb. a háttérben. Azt javaslom, hogy vezessen egy részletes naplót arról, mikor mit csinál, mit eszik ( pontosan miket tartalmaz az elfogyasztott étel) milyen környezetben tartózkodik. Természetesen jegyezze fel azt is, mikor jelentkeznek a tünetei. Attól, hogy valami egészséges táplálék, még sajnos okozhat allergiát. Emellett kérhet ételallergia vizsgálatot , amit vérből végeznek leginkább magán laboratóriumokban. Üdvözlettel:

Csánkiütések, angiödéma, góckutatás

Kedves Robi! Ezeknek a tüneteknek a kivizsgálása sokszor bonyolult és hosszadalmas. Azt javaslom, olyan klinikát keressen fel, ahol allergológiai és immunológiai vizsgálatokat is végeznek. Elsősorban az orvosi egyetemi klinikákat javaslom. Addig is amíg a vizsgálatokkal tovább haladnak, vezessen naplót a tüneteiről, melyben az elfogyasztott ételeket is feljegyzi, illetve szedjen probiotikumot . Üdvözlettel:

Tüdőgyulladás gyógyszeres kezelés.

Kedves Ottavio! A leírás alapján úgy látom, édesanyja megkapta az összes kezelést ami ebben az esetben szükséges. A kontrollvizsgálatok gyakoriságára nincs pontos szabály. Amennyiben édesanyja állapota romlana ( láz, nehézlégzés) mindenképpen szükséges a kontroll, de ha javul, akár lassan is, akkor ráér később vizsgálatra menni. Most pihenjen, szedjen vitaminokat, erősödjön. A mellkas röntgen alapján szerencsére nem súlyos a tüdőgyulladása, remélhetőleg hamar teljesen felépül. Üdvözlettel: