Dr. Hangonyi Csilla

Dr. Hangonyi Csilla

tüdőgyógyász, allergológus
Bemutatkozás:
  • 1987-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapesten.
  • 1996-ig az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben dolgoztam.
  • 1993-ban szakvizsgáztam Tüdőgyógyászatból.
  • 1996-óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Tüdőgondozójában dolgozom, melynek 2010-óta vezető főorvosa vagyok.
  • 2008-ban Allergológia és Klinikai Immunológia szakvizsgát tettem.

Elsősorban légúti allergiás betegségekkel, krónikus légzőszervi betegségekkel foglalkozom, de szakterületemhez tartoznak egyéb légúti gyulladásos kórképek is. Segítséget nyújtok a dohányzásról való leszokásban is.

Legutóbbi válaszai

Lelet elemzés

Kedves Mónika! A vélemény írásához, kérem mellékelje a leletet. Üdvözlettel:

Bőrön megjelenő folt

Kedves Dominika! Ez a bőrelváltozás lehet melegtől, izzadtságtól, vagy valamilyen kozmetikumtól ( krém, testápoló) . Azt javaslom próbálja meg Fenistil géllel bekenni, éjszakára hintőporral szárazon tartani. Amennyiben nem múlik, forduljon bőrgyógyászhoz. Üdvözlettel:

Mik azok a nodulusok? És miért vannak ott?!

Kedves Kérdező! A hurutos köhögésének és a CT által leírt nodulusoknak nincs köze egymáshoz. A nodulusok apró maradvány elváltozások amik korábbi gyulladásokból, akár a dohányzás okozta gyulladásokból maradnak vissza. Ezek általában nem tűnnek el, de nem is növekednek. Legtöbb esetben a hagyományos röntgen felvételeken nem is látszanak. Panaszait valószínűleg a több évtizedes dohányzás miatt kialakult krónikus hörghurut ( bronchitis) okozza. Az egyetlen dolog amit tehet a tüdőgyógyász által előírt belégzőszer használata mellett, hogy leszokik a dohányzásról. Természetesen az évenkénti tüdőszűrést sem szabad elhanyagolni. Üdvözlettel:

Légzési probléma

Kedves Kérdező! Panaszait okozhatja a rekeszizom renyhébb mozgása, akár a bordaközi izmok fekvés utáni renyhébb működése, de ha a dohányzást nemrég hagyta el, akár a korábbi dohányzással is összefügghet. Azt javaslom, kérjen tüdőgyógyászati vizsgálatot, akár mellkas átvilágítással, ahol a légzés során meg lehet nézni a rekeszizom és a mellkas mozgását. Üdvözlettel:

Gyógyszerallergia

Kedves Kérdező! Sajnos gyógyszerallergia az élet folyamán bármikor kialakulhat, akár olyan szerre is amit már korábban szedett, de ha korábban mellékhatást, allergiát nem tapasztalt az Apranaxtól, szedheti tovább. Természetesen ha mégis allergiás tüneteket tapasztalna tőle abba kell hagynia. Üdvözlettel: