Dr. Hangonyi Csilla

Dr. Hangonyi Csilla

tüdőgyógyász, allergológus
Bemutatkozás:
  • 1987-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapesten.
  • 1996-ig az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben dolgoztam.
  • 1993-ban szakvizsgáztam Tüdőgyógyászatból.
  • 1996-óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Tüdőgondozójában dolgozom, melynek 2010-óta vezető főorvosa vagyok.
  • 2008-ban Allergológia és Klinikai Immunológia szakvizsgát tettem.

Elsősorban légúti allergiás betegségekkel, krónikus légzőszervi betegségekkel foglalkozom, de szakterületemhez tartoznak egyéb légúti gyulladásos kórképek is. Segítséget nyújtok a dohányzásról való leszokásban is.

Legutóbbi válaszai

Palatető, azbeszt - tüdőkárosodás

Kedves Kérdező! Azt pontosan nem lehet tudni, hogy kinél, mikor okoz az azbeszt belégzése betegséget, de az Önök esetében ez a veszély fenyegeti a családot. Elsősorban azok veszélyeztetettek, akik rendszeresen dolgoznak ezzel az anyaggal, vagy hosszú ideig vannak kapcsolatban azbeszttel. környezetében. Üdvözlettel:

Allergiámmal kapcsolatos kérdés

Kedves Tamás! Érdemes megnézni a dobozon, hogy milyen adalékanyagokat, esetleg tartósítószert tartalmaz. Érdemes ételallergia tesztet csináltatnia , vérből Specifikus IgE vizsgálattal sokféle ételt tudnak vizsgálni. A vizsgálat elvégzéséig ne fogyasszon citrusféléket, és vezessen pontos ételnaplót, feljegyezve az élelmiszerek pontos márkáját, fajtáját. Üdvözlettel:

COPD? Mi várható?

Kedves Kérdező! Az azbeszt tartós, hosszú időn keresztüli belégzése okozhat tüdőbetegséget, de a COPD kialakulásának nem jellemző előidézője. Panaszai elsősorban a törmelék, szállópor belégzése következtében fellépő irritáció miatt lehetnek, de allergia sem kizárható. Egyáltalán nem biztos, hogy tartós betegsége alakult volna ki. Azt javaslom, forduljon tüdőgyógyászhoz, ahol mellkasröntgen, légzésfunkció, allergia teszt segít megállapítani, van-e bármilyen betegsége, amit kezelni kell. Úgy gondolom, a jelenlegi életkilátásai nem romlottak a történtek miatt. Üdvözlettel:

CT vizsgálat értelmezése

Kedves Kérdező! A CT szerencsére nem mutat rosszindulatú elváltozást. A leírt köteges árnyékoknak nincs jelentősége, valószínűleg a sugárkezelés következménye, de lehet egyéb gyulladás maradványa is. Ezzel nincs tennivaló. Üdvözlettel:

Immunglobulin E nagyon magas

Kedves Kérdező! A magas IgE szint elsősorban allergiás betegségre utal, de lehet parazita fertőzés jele is. Allergológiai szakrendelés felkeresését javaslom . Ha itt nem találnak eltérést, belgyógyászati vizsgálat szükséges. Üdvözlettel: