Dr. Hangonyi Csilla

Dr. Hangonyi Csilla

tüdőgyógyász, allergológus
Bemutatkozás:
  • 1987-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapesten.
  • 1996-ig az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben dolgoztam.
  • 1993-ban szakvizsgáztam Tüdőgyógyászatból.
  • 1996-óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Tüdőgondozójában dolgozom, melynek 2010-óta vezető főorvosa vagyok.
  • 2008-ban Allergológia és Klinikai Immunológia szakvizsgát tettem.

Elsősorban légúti allergiás betegségekkel, krónikus légzőszervi betegségekkel foglalkozom, de szakterületemhez tartoznak egyéb légúti gyulladásos kórképek is. 

Legutóbbi válaszai

Ételallergiás reakció?

Kedves Kérdező! Tünetei lehetnek allergiás eredetűek, elsőként ételallergia vizsgálatot javaslok . (Vérvétel: Specifikus IgE nutritív panel). Ezzel egy időben kezdjen el ételnaplót vezetni, és jelölje, mikor vannak tünetei. Ezekkel az információkkal keressen fel egy allergológiai rendelést. Üdvözlettel:

Allergia/Asztma jó lehet-e a svéd kezelés?

Kedves Kérdező! A háziporatka allergia sajnos egész évben okoz tüneteket, (orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés, köhögés, nehézlégzés..) A Svédországban beállított terápiát én is túlzásnak tartom. A hazai protokoll szerint a Buventolt nem javasoljuk rendszeresen, főleg nem ekkora adagban. Véleményem szerint tünetei hátterében allergiás eredet áll,...

Mellkasfájdalom, quantiferon pozitív teszt

Kedves Kérdező! Lezajlott TBC fertőzés után lehet a quantiferon teszt pozitív, de ha a mellkas röntgen nem mutat aktivitást, akkor nem kell aggódni. Természetesen rendszeres tüdőgondozói kontroll szükséges. Háti, mellkasi fájdalmai és a quantiferon teszt eredménye között nincs összefüggés. Üdvözlettel:

Fokozottabb tüdőrajzolat

Kedves Kérdező! A fokozott rajzolat ebben az életkorban nem feltétlenül kóros. Lehet tágabb hörgők, vagy erek árnyéka. Ha magas vérnyomása, vagy krónikus hörghurutja van, esetleg dohányos (régebben dohányos volt) akkor ez természetes jelenség. Lehet egy mostanában zajló légúti fertőzés következménye is. Amennyiben nincs légzési panasza, semmi...

Allergia vizsgálat

Kedves Kérdező! Ezek az anyagok (gumitermékek, kátrány féleségek) bőrgyógyászati, úgynevezett kontakt allergiát okoznak, valóban nem légúti tüneteket. Amennyiben allergiás nátha, köhögés, vagy nehézlégzés a panasza, az inhalatív allergének (pollenek- fűfélék, gyomok, fák- háziporatka, penészgomba, állatszőrök stb.)vizsgálata (Prick...