Pollen allergia kezelése

Kedves Doktornő! Én 1988 óta allergiás vagyok főleg fűfélékre. A legrosszabb időszak július-október. 2009-ben még asztmás rohamom is volt és a tüdőgyógyintézetben kötöttem ki. Most jelentkeztem egy biorezonanciás kezelésre, ahol azt hallottam, hogy minden allergia alapja és kiváltója az étel allergia és, hogy megfelelő és hatásos legyen a kezelés a pollennel együtt ezt is kezelni kellene, független attól, hogy nekem valószínű nincs, ill. nincs tudomásom róla. Mi erről az Ön véleménye? A kezelés előtt jeleztem, hogy én a csontritkulásomra pulzáló mágneses matracot használok. A kettő kezelés nem zárja ki egymást? Vagy ugyanazon elven működik mindkettő és az egyik akkor felesleges? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Kinga

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza biorezonancia témában

Kedves Kinga!

A pollenallergiások gyakran szenvednek keresztallergiától, ami bizonyos ételek, főleg gyümölcsök, zöldségek fogyasztásakor jelentkezik. A biorezonanciás kezelés tudomásom szerint nem gyógyítja az allergiát, tudományosan nem igazolt a hatásossága. (Mivel én nem foglalkozom ezzel a módszerrel, sajnos bővebbet nem mondhatok róla.)

Azt javaslom, forduljon allergológus szakorvoshoz, aki a tünetek kezelésén kívül, az immunterápiával is segíteni tud.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. május 23., 16:10; Megválaszolva: 2015. május 24., 11:17
Kérdések és válaszok: Allergia
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés
Immunglobulin E nagyon magas
Duzzadt ajak,allergia
Tisztelt Doktornő,anyukámmál jelentkezett kb 3 hónapja először,hogy evés után feldagadt az ajka,de szinte eltűnt az arca,annyira...nem volt elég a...