• Mozgás téma

    MTI
    Készételek fogyasztása mellett sem garantált az elhízás, sőt, az ilyen jellegű ételek fogyasztása mellett fogyni is lehet, amennyiben tanácsadás is társul a készétel-fogyasztáson alapuló fogyókúrához.
    MTI
    Az Essexi Egyetem kutatóinak megállapítása szerint már öt percnyi, szabadban végzett séta, kertészkedés vagy kerékpározás is javítja a hangulatot és az önbecsülést.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Egy kutatás szerint azok, akik ülőmunkát végeznek, sokkal hajlamosabbak a rendszeres fejfájásra. Míg a migrénes fejfájást az erőteljes mozgás tovább rontja, a tenziós fejfájáson javíthat a sportolás.
    Független Hírügynökség
    A kisgyerekeknek annyiszor 3 perccel tovább tart az esti elalvás, ahány órát töltöttek a napból mozgás nélkül, állapították meg új-zélandi kutatók.
    MTI
    A magas vérnyomás csökkentésére javasolt étrend kiegészítése rendszeres mozgással és a testsúly csökkentésével még hatékonyabbá teheti a betegség gyógyszer nélküli kezelését. Az életvitel módosítása útján történő gyógyítás új lehetőségét az Amerikai Szívgyógyász Kollégium orlandói kongresszusán ismertették a kutatók.
    MTI
    Megfelelő életmóddal a leggyakoribb ráktípusok egyharmada lenne megelőzhető a gazdagabb és negyede a szegényebb országokban - jelentette be tanulmányának eredményét csütörtökön egy nemzetközi kutatócsoport.
    MTI
    A magyarok 56 százaléka tartja magát túlsúlyosnak, közülük 18 százalék próbálkozik fogyókúrával, ami Európában messze a legalacsonyabb arány - tárta fel a Nielsen piackutató vállalat 52 országban - köztük Magyarországon - végzett felmérése.
    Független Hírügynökség
    A rendszeres testmozgás lényegesen csökkentheti a nőknél a rák kockázatát, de az állandó alváshiány megszüntetheti ezt az előnyt, állapította meg egy amerikai tanulmány.
    Független Hírügynökség
    A fizikailag aktívabb embereknél kevesebb az esély a rákos megbetegedések kialakulására, mint a sokat ülőknél, jelentették ki japán tudósok csütörtökon. A kutatáshoz 80 ezer 45 és 74 év közötti férfit és nőt vizsgáltak meg.
    Független Hírügynökség
    Kínai tudósok szerint korai és intenzív inzulinkezeléssel, valamint tornával hosszú évekre ki lehet tolni a felnőtt kori cukorbaj súlyosabb tüneteinek jelentkezését. Erről két tanulmány jelent meg pénteken a Lancet című brit orvosi lapban.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!