Miért fontosabb az egészség a gazdagságnál?

Támogatott tartalom
megjelent:

Rengeteg cikket olvashatunk a gazdagságról és a pénzkeresésről, viszont ne feledjük, hogy az élet nem csak a vagyonról szól. Ritkán találunk olyan szövegeket, amelyek a pénzt az egészséges élettel teszik egyensúlyba. (x)

A kiegyensúlyozott élethez az egészség és a pénzügyi biztonság megléte is szükséges, ám erről haljamosak vagyunk könnyen megfeledkezni.

Gere Attila, a Financer.com Magyarország vezetőjével beszélgettünk el arról, hogy milyen módon kapcsolhatjuk össze a pénzügyeket és az egészséget - és ezek közül melyik a fontosabb.

Mi az egészség?

Ha az egészség szót halljuk, legtöbben bizonyára a fizikai egészségre gondolunk. Ahhoz, hogy egészségesnek nevezhessük magunkat, ennél többre van szükség.

A pszichológusok szerint az egészséget több szempontból kell tekinteni:

  • fizikai
  • szellemi
  • érzelmi
  • szociális
  • spirituális

A teljes harmóniához kívül és belül is egészségesnek kell lennünk.

Az egészség a legnagyobb érték

Sokszor hallhattuk már azt a mondást, hogy az egészséget nem lehet pénzzel megvásárolni. Semmi sem fontosabb az egészségnél, ezért mindent meg kell tegyünk a megőrzéséhez.

A pénzzel ellentétben az egészség a teljes életünkre kihat. Az egészségnek sokkal nagyobb szerepe van a gazdagságnál, ám erre sokan túl későn jönnek rá. Ne feledjük, vannak, akik bármit megadnának azért, hogy újból egészségesek legyenek.

Abba is érdemes belegondolni, hogy pénzt bármikor lehet szerezni. Pénzt életünk végéig kereshetünk, viszont, ha az egészség egyszer elromlik, akkor azt sokkal nehezebb helyreállítani.

Egészség nélkül nem lehet vagyont építeni

Ha a gazdag emberek szokásait tanulmányozzuk, a legtöbbször ugyanazokat a prioritásokat találjuk. A legtöbb sikeres, gazdag ember nagy hangsúlyt fektet az étrendjére, a mozgásra, a meditációra és a családjára.

Ezek az emberek tudják, hogy a maximális teljesítményt csak akkor érhetik el, ha rendben tartják az egészségüket.

A meggazdagodáshoz vezető út hosszú, nehéz és bizonytalan. Ha probléma van az egészségünkkel, kevésbé tudunk azokra a célokra fókuszálni, amelyek előre juttatnának minket.

Mindenki tisztában kell legyen a határaival és tiszteletben kell tartsa azt, hogy emberből van és néha pihenésre van szüksége. Nem véletlen, hogy a legtöbb egészségügyi problémát a stresszes életmód idézi elő.

A pénz nem fog örökké boldoggá tenni

Mindenkit örömmel tölt el, ha van pénze és új dolgokat tud vásárolni. Ezzel az az egyetlen probléma, hogy csak ideiglenes örömről van szó.

Több tanulmány is kimutatta, hogy a gazdagok nem sokkal boldogabbak, mint az az átlagember, aki meg tud vásárolni mindent, amire szüksége van.

A gazdagság ugyanakkor nem jelenti azt, hogy elégedettek vagyunk önmagunkkal.

A pénz nem vásárolhatja meg az egészséget

Egészségesen több időt szánhatunk a pénzkeresésre, viszont ez fordítva nem működik. Gazdagon nem mindig tudjuk a pénzt egészségbe fektetni, hiszen az egészséget általában nem lehet megvásárolni.

Vannak olyan országok, ahol az emberek rengeteget költenek az egészségükre, mégsem egészségesebbek nálunk. A pénzügyi biztonság beteljesedése sokszor maradandó egészségügyi károkat von maga után. Semmi nem elég fontos ahhoz, hogy egészségügyileg túlhajszoljuk magunkat.

Hogyan tartsuk meg az egészségünket?

  • Pihenjünk eleget. A testnek szüksége van a pihenésre, a rendszeresen kevés alvásnak számos veszélye lehet.
  • Mozogjunk gyakrabban. Már az is rengeteget segíthet a szervezetünkön, ha naponta 20-30 percet sétával töltünk.
  • Étkezzünk egészségesen. A szervezetnek minőségi táplálékra van szüksége, ezért oda kell figyelni a kiegyensúlyozott és tápláló diétára.
  • Tegyük azt, amit szeretünk. Próbáljunk minél több időt fordítani arra, amit szeretünk csinálni. Szánjunk időt magunkra, hiszen a szellemi és fizikai egészség ugyanannyira fontosak.
  • Szánjunk több időt a családunkra. A szeretteink a legfontosabbak számunkra, ezért érdemes velük minél több időt együtt tölteni. Ez az érzelmi és a spirituális egészség megtartásához is szükséges.

Összefoglaló

A társadalom arra bíztat, hogy a pénzzel foglalkozzunk, viszont érdemes kitartani az egészség fontossága mellett. Ne feledjük, az egészség nem csak a fizikai fittségben merül ki. A szellemi, érzelmi és spirituális egészség legalább ugyanannyira fontosak.

A teljes harmónia akkor alakulhat ki, ha a pénzünk mellé megfelelő egészségügyi állapot társul. Az életben az egészség az egyik olyan dolog, amit nem lehet helyettesíteni.

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.