Egy kis mozgás...

Szponzorált tartalom
megjelent:

Napjaink - a digitális kor mellett - a mobilapplikációk kora is. Az alkalmazásokat már nem csupán üzenetküldésre vagy szórakozásra használjuk, de egyre elterjedtebbek a különböző egészségügyi mérések, önellenőrzési adatok online naplózására szolgáló applikációk is. (x)

Mit hoz a tavasz?Sőt, gyakran már egy adott termék megvásárlásakor is az egyik fő szempontunk, hogy az eszköz alkalmas legyen valamilyen online rendszerhez vagy alkalmazáshoz való kapcsolódásra.

Ilyen alkalmazás a Diabétesz Kliens Program mobilapplikáció is

Amely folyamatos újításokkal már öt éve hasznos segítség a diabéteszesek és az egészségtudatos felhasználók számára.

Legújabb fejlesztésként a vércukor-, inzulin- és szénhidrátadatok naplózásán kívül már a napi fizikai aktivitások is rögzíthetők az applikációban.

A könnyebb értelmezés céljából a DKP alkalmazás jól átlátható, grafikonos vagy táblázatos formában is ábrázolja adatainkat, valamint megtekinthetők a 7, 14, 30 és 90 napos átlag adatok is.

A vércukoradatok naplózásához mindössze - Bluetooth kapcsolattal - párosítani kell mobiltelefonunkat egy Accu-Chek Instant vércukormérőhöz. Ezután a készülék automatikusan átküldi a mért értékeket az alkalmazásba. Az applikáció lehetőséget biztosít a vércukoradatok, a bevitt inzulin és a szénhidrát mennyiségek manuális rögzítésére is.Húsvéti akció

Amennyiben engedélyezzük mind a telefonon, mind az applikációban, úgy automatikusan szinkronizálhatók a mozgás adatok az Apple Health (iOS) és Fitbit (Android) alkalmazásokból, de természetesen itt is van lehetőség a manuális adatbevitelre. Minden manuálisan bevitt adat esetén a dátumot, a mérés pontos idejét és mennyiségét is megjelölhetjük, inzulin és mozgás esetén pedig a típus meghatározására is van lehetőség.

A mért értékeket természetesen a hozzátartozóinkon túl, távkonzultációban akár kezelőorvosunkkal is meg tudjuk osztani sms-ben, e-mailben vagy egyéb üzenetküldő alkalmazás segítségével.

Hajlamos elfelejteni vagy késve veszi be a gyógyszerét?

Állítson be emlékeztetőt, és az applikáció erre is figyelmezteti majd. Csakúgy, mint recept feliratására, vagy szűrővizsgálat időpontjára.

A regisztrált felhasználók folyamatos kedvezményeket is igénybe vehetnek egyes Accu-Chek termékekre. Ha vércukorméréssel vagy vércukormérő eszközökkel kapcsolatos kérdése lenne, a DKP app digitális ügyfélszolgálata készséggel áll rendelkezésére. Ehhez csak a „Gyors segítség” menüpontra kell kattintania az alkalmazásban.

A DKP (Diabétesz Kliens Program®) mobilapplikáció ingyenesen letölthető iOS és Android készülékekre is.

Accu-Chek vércukormérő

A cikket az Accu-Chek vércukormérők gyártója, a Roche Magyarország Kft. támogatta.

Az Accu-Chek Instant készülék gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek®, Accu-Chek Instant® a Roche bejegyzett védjegyei® 2016 Roche, a Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye.® 2021 Roche.

AI/PD/OBC/2022/01v.

Cikkajánló

Mi a cukorbetegség? A diabétesz típusai

Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cukorbetegség
Jelenleg még nem teljesen tisztázott, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz) bizonyos embereknél, ám a fő rizikótényezők egyértelműek. Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú diabétesz között?
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.