Kávé téma

A kávé csökkenti a prosztatarák kockázatát?

Medipress

Egy új kutatás szerint azokban a férfiakban, akik legalább hat csésze kávét isznak naponta, 60 százalékkal csökken az előrehaladott prosztatarák kialakulásának kockázata.

A kávé csökkenti a diabétesz kockázatát

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Tudósok újabb bizonyítékát találták annak, hogy a kávé segít megelőzni a diabéteszt, és minden bizonnyal a koffein okozza ezt a hatást.

Terhesség alatti koffeinfogyasztás - Veszélyes?

MTI

Napi egy-két csésze kávé terhesség alatt vélhetően nem emeli a vetélés és koraszülés kockázatát - közölte csütörtökön az amerikai szülész- és nőgyógyászkollégium (ACOG).

A tej kioltja a tea kedvező hatásait

MTI

Angliában, ahol a teát hagyományosan tejjel isszák, annak idején nagy felhördülést váltott ki az a tudományos eredmény, hogy a teához öntött tej bizony "kikapcsolja" a kedvelt ital szívet és érrendszert gyógyító hatását, ráadásul most ezt újabb vizsgálatok meg is erősítik.

Rosszul lettem az energiaitaltól! Miért?

WEBBeteg

Nemrég elfogyasztottam egy energiaitalt és pár órán belül rosszul lettem (remegett a kezem, nem bírtam menni, le kellett feküdnöm). Mi okozhatta a rosszullétemet? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A kávé jót tesz a szívünknek - Kutatás

MTI

A kávérajongók számára jó hírek hangzottak el az Amerikai Szív Társaság e héten zajló San Franciscó-i éves konferenciáján.

Kávé és tea - Hogyan segítenek megelőzni a cukorbetegséget?

MTI

A kutatók számításai szerint minden, naponta elfogyasztott kávé vagy tea átlag hét százalékkal csökkentette a cukorbetegség kockázatát, és azoknak volt a legjobb esélye, akik naponta négyszer kávéztak.

A guarana jobb mint a kávé?

KamaszPanasz

A guarana Brazíliából és Venezuelából származik, hasonló hatása van mint a kávénak, és évszázadokon keresztül használták hogy segítsenek ébren tartani. Vajon a kávé vagy a guarana használata jobb-e?

Cukorbetegség ellen: Tea és kávé

MTI

Azoknál az embereknél, akik naponta három-négy kávét vagy teát fogyasztottak, 25 százalékkal kisebb volt a kettes típusú, felnőttkorinak is nevezett cukorbetegség megjelenésének valószínűsége, mint azoknál, akik egyáltalán nem vagy csak keveset teáztak, kávéztak.

Kávéfogyasztás és a prosztatarák

MTI

A kávéfogyasztás az előrehaladott prosztatarák ellen is védi a férfiakat - állapították meg amerikai kutatók.