• Tejeskávé foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A kislányomnak van 3 db tejeskávé foltja: 0.5 cm átmérőjű a derekán jobb oldalt. 1 cm átmérőjű a bal oldalon a mellkasán, 1.5 cm átmérőjű ez a leghalványabb a bal oldalon a hasán látható. Ezek a foltok már 1,5 éves kora óta biztos, de lehet már előtte is ott voltak. Születésekor még nem volt, legalábbis nem emlékszem. Ekcémás, már nagyon sok bőrgyógyász látta, de ezekre a foltokra soha nem mondott senki semmit. Tavaly az egyik rendelésen én kérdeztem rá, hogy ez mi lehet, de azt monda a doktornő ezzel nem kell foglalkozni. Kérdezte a családban volt e ilyen. Én akkor azt válaszoltam, hogy nem. Ilyen biztos nem, de anyukámnak és az ő apukájának a hátán voltak, vannak zsírdaganatok. Kell aggódnom ezek miatt a foltok miatt? Utal ez valamire? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a tejeskávé foltok témában

        Tisztelt Kérdező! A tejeskávé foltok önmagukban nem okoznak gondot, ezek esetleg jelei lehetnek más társuló betegségeknek, de azoknak egyéb tünetei is vannak. A zsírdaganatok, ha azok valóban zsírdaganatok az nem gond, ha úgynevezett neurofibromak akkor az esetleg örökletes betegséget jelezhet, bár akkor Önnél is tüneteknek kellene lenni. Megnyugtatásképpen érdemes lenne egy genetikai szakrendelésen megmutatni a kicsit. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2019. december 30., 21:13; Megválaszolva: 2020. január 10., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: