Kávé téma

Amikor kávéból is megárt a sok

drportal.hu

A csokoládé, a kávé talán a legkedveltebb nyalánkságaink közé tartoznak, azonban mivel mindhárom bőséges koffeintartalommal bír, nem árt vigyázni a fogyasztásukkal. A BBC szerint a napi koffeinbevitel optimális határértéke 400 mg, és ez a küszöb várandósság esetén napi 200 mg-ra feleződik. De vajon miből állhat össze ez a napi 400 mg mennyiség?

Már egyetlen kávé is bajt okozhat

MTI

Bizonyos esetekben egyetlen csésze presszókávé is káros hatással lehet a szív működésére - állapította meg olasz kutatók vizsgálata.

Rossz lehelet: Az étrendben keresendő okok

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A rossz lehelet elleni legjobb védelem, az étrend és a megfelelő szájhigiénia kombinációja. Rossz lehelete van? Talán meg kellene vizsgálni az étrendjét!

Kávé és tea - Miért előnyös a fogyasztásuk?

MTI

Mérsékelten fogyasztva a tea és a kávé is csökkenti a szívbetegségek kockázatát - állapították meg holland kutatók.

A túl sok kávé árt a férfiak nemzőképességének

MTI

A túl sok kávé árt a termékenységnek: napi kettő vagy több csésze erős kávé radikálisan csökkentheti a férfiak esélyét a gyermeknemzésre amerikai kutatók szerint.

A kávé csökkenti a depresszió kockázatát

MTI

Napi 2-3 csésze kávé fogyasztása mellett csökken a depresszió kialakulásának lehetősége – állapították meg az amerikai Harvard Egyetem kutatói. A koffeinmentes kávé fogyasztása nem járt ilyen előnnyel, ezért a kutatók úgy vélik, a hatás azon keresztül jön létre, hogy a koffein megváltoztatja az agy kémiáját.

Alkohol és cukorbetegség - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Cukorbeteg vagyok 56 éves, mostanában derült ki a betegségem. Azt szeretném tudni, hogy kávét és teát fogyaszthatok-e? Valamilyen alkoholt ihatok-e alkalmanként? Mennyire rontja a cukorbetegségemet? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A fiatalok egynegyede élénkíti magát rendszeresen energiaitallal

Szinapszis

A felnőtt lakosság jelentős többsége naponta fogyaszt kávét kifejezetten az ébrenlét fokozása érdekében – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss kutatásából, melyet a cég a Napidoktor.hu megbízásából készített.

A kávé nem jelent kockázati tényezőt az idült betegek számára

MTI

Német kutatók nagyszabású vizsgálata igazolta, hogy a kávé nem jelent kockázati tényezőt az idült betegségek szempontjából, sőt csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kockázatát.

A koffeintől a fiúk jobban pörögnek

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A koffeintartalmú italoknak gyengébb a hatása lányok esetében – derül ki egy új kutatásból. A magyarázat a jelenségre talán a hormonoknak a koffein metabolizmusára gyakorolt hatásában keresendő.