Here téma

A here, a mellékhere és a prosztata gyulladása

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2022-02-09 22:03
A here, a mellékhere vagy a prosztata akut gyulladása az egész szervezetet megterheli. Általában magas lázzal, hidegrázással, gyengeséggel, levertséggel, étvágytalansággal jár, és megfelelő kezelés nélkül könnyen krónikussá válik.

A férfi nemi szervek: amit még érdemes tudni

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-08-17 17:03
Here
Dr. Sturla Pilskog norvég urológus-sebész Pénisz - Felhasználói kézikönyv című könyve alapján cikksorozatunk harmadik részében a herékkel, a prosztatával, a húgycsővel és a vesékkel kapcsolatos érdekességekről írunk.

A húgycső, a herék és a hímvessző sérülései

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus - 2022-05-14 20:33
A férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben.

Hogyan óvja heréi egészségét?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-03-13 19:03
A férfi reprodukciós szervek, azaz a herék a testen kívül találhatóak, hogy 37 Celsius-fok alatti hőmérsékleten legyenek. Az elhelyezkedésük miatt viszont igen sérülékenyek. Ennek ellenére számos módon óvhatja a heréi egészségét.

Miért fáj az ágyékom?

WEBBeteg - Sohajda Fanni, fordító - 2022-01-16 22:03
Ha az övvonal alatt fájdalmat érez, az valószínű ágyéki fájdalom lehet. Fontos, hogy a fájdalom oka kiderüljön.

A here fejlődési rendellenességei

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2021-10-21 22:03
Ahhoz, hogy a herék érett, életképes hímivarsejteket tudjanak termelni, a hasüreg hőmérsékleténél alacsonyabb hőmérséklet szükséges, ezért kell, hogy a herék a hasüregen kívül, a herezacskóban helyezkedjenek el.

A herefájdalom lehetséges okai, kivizsgálása

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-07-15 17:36
A herefájdalom az egyik vagy mindkét herében jelentkező akut vagy krónikus diszkomfort, mely egyaránt lehet tompa vagy éles. Gyakran jár olyan tünetekkel, mint a herék vagy a herezacskó érzékenysége, duzzanata, kivörösödése, vizelés, ejakuláció vagy szex során fellépő fájdalom, valamint láz, hányinger, hányás.

Herefüggelék-csavarodás

Dr. Radványi Ádám - 2021-02-09 20:35
Gyermekkorban az akut heretáji panaszok leggyakoribb oka a herecsavarodás, herefüggelék-csavarodás (torsio appendices testis, appendix testis torsio) és mellékhere-gyulladás.

Vízsérv csecsemő- és gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Józsa Tamás, gyermeksebész, urológus - 2020-09-08 05:06
Egyéves kor alatti fiú csecsemőkben gyakori, jóindulatú, jó prognózisú elváltozás a vízsérv (hydrocele). Legnagyobb veszélye abban áll, hogy nyomást gyakorol a herét ellátó erekre, ezáltal annak vérellátását ronthatja.

Herevízsérv - Okok, tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus - 2020-03-15 04:33
Here
A herevízsérv (hydrocele) a herét körülvevő burkok között jelen lévő folyadék kóros felhalmozódása. Keletkezése után többnyire lassan, folyamatosan növekszik, és zavaró méreteivel okoz panaszokat. Cikkünkben a herevízsérv okairól, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről olvashat.

A hererák és tünetei

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2019-10-09 15:05
Hererák
Bár a hererák a férfiak összes rosszindulatú daganatos betegségének csupán 1-2 százalékát teszi ki, mégis kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a here daganatos megbetegedése elsősorban fiatalfelnőtt-korban - 16 és 35 év között - fordul elő. A heredaganat fiatalfelnőtt-korban az egyik leggyakoribb malignus, rosszindulatú daganat.

A herecsavarodás kialakulása, tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus - 2018-04-11 18:56
Herecsavarodás
A herecsavarodásról (heretorzió, torsio testis) minden fiatal férfinek vagy fiúgyermek szülőjének érdemes tudnia. Legfőképpen azért, mert a kórkép időben történő felismerésével és kezelésével megelőzhetőek a szövődmények. De mi is az a herecsavarodás?

A hererák első jelei

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2017-07-04 17:25
A hererák kialakulásának okait teljes körűen még nem sikerült feltárniuk a rákkutatóknak.
A 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a hererák. Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat.
A joghurt nem csak finom ennivaló, remek kalcium- és vitaminforrás, hanem férfiasabbá és nőiesebbé is tesz - bizonyították amerikai kutatók egyelőre csak egereken, de sokan és lelkesen tervezik az emberen történő vizsgálatokat is.

Férfi nemi szervek

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-08-29 12:00

A here diónyi nagyságú páros szerv, a herezacskóban helyezkedik el. Vékony csatornarendszerében termelődnek a spermiumok, a csatornarendszer a mellékherékben folytatódik. A nemi érés idején kezdik meg a hormontermelést a here Leydig-sejtjei.

A mellékhere a hímivarsejtek tárolását szolgálja. Belőle indul ki az ondóvezeték, mely az ondóhólyag kivezető csövével egyesülve a húgycsőbe nyílik. A prosztata váladéka az ondóhólyag váladékával keveredve az ondót alkotja.

A férfi külső nemi szerve a hímvessző (pénisz) és a herezacskó. A pénisz bőrrel fedett hengeres test, mely a gát tájékáról indul ki és szabadon végződik. Három szivacsszerű, merevedésre képes testből áll, melyek nyugalmi állapotban üresek. A vége kissé kiszélesedik (makk), ezen nyílik a húgycső. A pénisz vér-, nyirok- és idegellátása rendkívül gazdag.

Őssejtet találtak a herében

WEBBeteg - stern.de - 2008-10-13 09:59
Német tudósok találtak egy új alternatívát a vitatott őssejt-kutatásra: megállapították, hogy az emberi herében található őssejtek ugyanolyan változóképesek, mint az embrionális őssejtek. A kutatók remélik, ezzel a felfedezéssel sikerülhet eredményesen kezelni az olyan - ma még gyógyíthatatlan - betegségeket, mint a Parkinson-kór vagy a cukorbetegség.

Here fájdalom

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2020-08-12 09:27
Üdvözlöm 1.5éve a herémen fájdalmas kiütések vagy ne tudom miaz ok vann ak és válladékozik még alsonemütsem tudok felhuzni mindig tisztálkodnom kell mit tegyek orvoshoz nem érek elmenni

Tompa fájdalom a bal herénél

Orvos valaszol - Dr. Papos István - 2015-12-29 21:03
Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt hetekben észleltem egy folyamatosan jelen lévő, tompa, kissé kellemetlen érzést a bal herém környékéről. Ha mély lélegzetet veszek, vagy erőteljesen kinyújtózkodom a kellemetlen érzés az alhasam irányába szintén a bal

Kerdes hererol

Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit - 2015-02-01 19:31
Jo napot! 3 eve egy kis csomot vettem eszre a herem felso felen, Azota semmi sem valtozott, nincs fajdalom, rakos megbetegedesre utalo tunet. Uj csomo sem jelent me. Mi lehet ez? Lehet rak? Vagy csak egy mirigymegnagyobbodas? Udv: E. Botond

Heretumor

Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás - 2011-01-06 11:32
Három hónapja heretumorral műtöttek. Szövettani: embrionalis cc és seminoma C6290. Jelenleg kemoterápiával kezelnek BEP/A 4 ciklust fogok kapni. A kérdésem az lenne mennyi esélyem van a teljes gyógyulásra és arra hogy mind a négy kezelést kibírom?

Hogyan távolítható el?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-01-12 10:35
A herém közelében egy iylen pattanás szerű valami van oylan az alakja is és fehér is de kinyomni nem lehet mit tudnék vele csinálni hogy elmuljon? Nem zavar egyáltalán csak idegesít hogy ottvan de nem fág nem viszket semmi csak hogyan távolíthatnám

Here problema kisfiunal

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-01-11 21:04
Jo napot, kerdezni szeretnem, hogy kisfiamnal aki most februarban tolti a 4 evet az egyik here nincs leereszkedve a herezacskoba, csaladiorvosunk meg azt mondta hogy nincs kulonosebb gond es meg varjunk 5 eves korig amikor injekcioval megprobaljuk es

Mit jelent?

Orvos valaszol - Dr. Kocsis István, urológus - 2009-08-10 15:18
Üdvözlöm! Férjemnek hereulrtahangot végeztek. A lelet értékelésében egyértelmű a varicokele, amit az orvos mondott is. ez egy viszértágulat ha jól tudom és csak műtéttel megoldható. A folytatásban ez áll: "...látható egy egy valsalva manőverr