Hasmenés téma

Milyen betegségekre utalhat a széklet megváltozása?

WEBBeteg összeállítás
2022-05-18 03:03
Hasmenés

A tápanyagbevitel végeredménye a székelés, ami nagyon fontos az egészségre nézve, ugyanis ez a test természetes módja a salakanyagok kiválasztására. Az emésztési folyamat alapos megismerése segíthet megállapítani, mi a probléma, ha a székelés nem a normális módon működik.

Hasmenés - Okok és kezelési lehetőségek

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
2020-04-04 11:36
Hasmenés

A hasmenést többféle betegség idézheti elő, ennek megfelelően eltérő a szükséges kezelés és a megfelelő diéta. Az esetek többsége fertőzéses eredetű, a kórokozót a fertőzött ember tisztátalan keze terjeszti tovább a gyermekekre.

Krónikus hasmenés - Mi okozhatja?

WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
2019-07-16 13:33
Hasmenés

Krónikus hasmenésről akkor beszélünk, ha a gyakori, híg székürítés több mint 2 hétig tart. Míg akut betegségnél a fertőzéses eredet a leggyakoribb, a tartós hasmenés okai szerteágazóak lehetnek, részletes kivizsgálást igényelnek.

Fertőzéses hasmenés - Mit tehetünk ellene?

Szponzorált tartalom
2022-10-04 08:39

Elindult a tanév, és a felnőttek számára is vége a szünidőnek, ami nemcsak a napirend megváltozásával jár. A hűvösebb, csapadékos időjárás a kórokozók melegágya, a fertőzések pedig kihatással vannak a bélrendszer belső egyensúlyára is, ami, ha felborul, kellemetlen hasmenéshez is vezethet. (x)

Elsősegélycsomag - Mit vigyünk magunkkal nyaraláskor?

WEBBeteg - T. A., újságíró
2022-07-27 21:33

Az egészségügyi elsősegélycsomag része legyen a láz- és fájdalomcsillapító, a hőmérő, a görcsoldó, a hasmenés vagy székrekedés kezelésére szolgáló készítmény. Jó, ha van nálunk B6-vitamin is. Ezekhez jönnek még a sebellátásra használatos kötszerek, a steril mull-lapok, a sebfertőtlenítő oldat és a gumikesztyű.

A Campylobacter-fertőzés

WEBBeteg - F. Zs., fordító
2022-07-14 09:33

A Campylobacter-fertőzést vagy campylobakteriózist a Campylobacter baktériumok okozzák. Ezek a baktériumok okozzák leggyakrabban a hasmenéses betegségeket az Egyesült Államokban. Hazánkban pedig ez a fertőzés fordul elő leggyakrabban a nyári hónapokban.

Utazók hasmenése

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2022-07-10 11:42

Az utazáshoz kapcsolódó hasmenéses megbetegedéseknek nagy részét el lehet kerülni néhány egyszerű szabály szem előtt tartásával, még akkor is, ha olyan helyre utazunk, ahol kérdéses a köztisztaság.

Titokzatos betegség a hasi panaszok mögött

Oxygen Medical - Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus
2022-06-19 15:36

Minden ötödik ember szenved irritábilis bél szindrómában (IBS), ám csak jóval kevesebben jutnak el orvoshoz. Holott dr. Mármarosi István, gasztroenterológus a szakszerű segítség jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Hasmenés - Probiotikumokkal gyorsabban kezelhető

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2022-04-17 15:06

A probiotikus baktériumokkal nagyon jól kezelhető a hasmenések többsége. A probléma lényegesen gyorsabban megszűnik, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolni.

P-vitamin - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
2022-04-05 17:03

A P-vitamin (vagy másik nevén az L-vitamin (bioflavonoidok)) egy vízoldékony C-komplex vitamin, melynek összetevői között vannak a flavonok, a citrin, a rutin és a heszperidin.