Hüvelygomba téma

A leggyakoribb hüvelyfertőzések

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2022-05-04 04:03
Hüvelyfertőzés
Melyek a leggyakoribb hüvelyfertőzések? Mi okozhatja ezeket? Milyen tüneteik lehetnek a leggyakoribb hüvelyfertőzéseknek?

Ezért fontos a hüvelyi pH egyensúlya

Szponzorált tartalom - 2022-12-07 16:03
Az intim fertőzések hátterében sok esetben a hüvely mikrobiológiai egyensúlyának felborulása áll. Ezt az egyensúlyt a savas hüvelyi pH szavatolja. Éppen ezért fontos az intim fertőzések, például hüvelygomba esetén az élettani pH-érték helyreállításáról is gondoskodnunk. (x)

Miért lehet fájdalmas a szex?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2022-10-09 14:39
Visszatérő gombás fertőzés esetében a hüvelybemenet körül krónikus gyulladás alakulhat ki. Ilyenkor ezen a területen apró, fájdalmas kis repedések képződhetnek, amelyek a szexuális aktust is kifejezetten fájdalmassá tehetik.

A hüvelygomba tünetei, kezelése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-08-06 17:42
A hüvelygomba a leggyakoribb nemi fertőzések egyike. A betegség leggyakoribb kórokozói élesztőgombák, azok közül is főként a Candida albicans nevű faj. Melyek a betegség tünetei, és hogyan kezelhető?

A legjobb védekezés a fertőzések ellen: az egészséges hüvelyflóra

WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász - 2022-06-17 11:42
Hüvelyflóra
A bélrendszerhez hasonlóan a hüvelynek is megvan a saját ökoszisztémája, melyben egyensúlyi állapot esetén éppen annyi jótékony baktérium található, amely képes a fertőzések elleni védekezést biztosítani. Mikor beszélünk egészséges hüvelyről? Mi fokozhatja a fertőzések kialakulásának esélyét?

A hüvelygyulladás tünetei, okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász - 2022-04-19 17:03
A hüvelygyulladás a női szervezet egyik leggyakoribb megbetegedése, ami fiatal és idősebb életkorban egyaránt kialakulhat. A kellemetlen tünetekkel járó betegség hátterében számos ok állhat, megfelelő kezelése elengedhetetlen. Mi okozza, melyek a tünetei és hogyan kezelhető?

Harc a gombák ellen - A gombaellenes szerekről

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész, Dr. Sarkadi Adrien, infektológus - 2021-11-08 03:03
Gombaölő
Bizonyos gombákat ugyanúgy az egészséges szervezet részének tartunk, mint a bélbaktériumokat, melyekkel egészséges immunitású szervezetünk úgy képes együtt élni, hogy számára nem fenyegetnek betegséggel. Az immunrendszer gyengülése vagy egy véletlen sérülés azonban kaput és lehetőséget nyithat a gombafertőzések kialakulásához.

Okozhat egy fogamzásgátló hüvelygombát?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2020-06-15 18:35
Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű. A visszatérő gombás hüvelyfertőzés minden nőnek próbára teszi a türelmét, és rengeteg módszert kipróbálnak, hogy a problémától megszabaduljanak. Diétáznak, lecserélik a fehérneműiket, elhagyják a fogamzásgátlóikat, kiiktatják a tampont, az illatosított betéteket.

Tehetünk a candidiasis ellen

Oxygen Medical - Dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász - 2019-08-01 03:05
Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

Láthatatlan veszély a medencék környékén

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2019-07-07 09:36
Lábgomba
A víz nemcsak felüdülést jelenthet a nyári hónapokban, hanem igen jó közvetítő közeg is lehet számos baktérium, vírus és gomba számára. Ha nem vigyáznak a medencék tisztaságára, ezen kórokozók felszaporodva a fürdőzők megbetegedését okozhatják.

Viszkető nemi szerv - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2019-04-29 21:05
Nemiszerv-viszketéstől szenvedek immár több éve. A nőgyógyász megállapította a gombás fertőzést. Mit tanácsol? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A Candida-fertőzések (candidiasis) fajtái

WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus - 2019-03-14 21:05
A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el.

Édességfogyasztás és a hüvelygomba - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2018-01-25 20:09
Rendszeres gombás fertőzésem van. A páromat is kivizsgálták, de nincs semmi baja. A párom orvosa azt ajánlotta, ne egyek édességet. Ennek mi köze van a hüvelygombához? - A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
"21 éves lány vagyok, párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Az utóbbi időben azt vettük észre, hogy nem kívánjuk a szexet. Szeretjük egymás, nem akarunk mással ágyba bújni. Visszatérő gombás fertőzésem van, ez állhat a háttérben?"

Hüvelyfertőzés - Megéri orvoshoz fordulni

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2011-07-07 02:51
Hüvelyfertőzésre mit ajánlatos használni? Valószínűleg nem gombásodás, de nem merek orvoshoz fordulni. Mik lehetnek a következményei, és mit használjak rá? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A hüvely gombás fertőzései

Medipress - 2011-04-06 11:37
Néha a hüvelyfertőzést nem a szokásos Candida albicans gomba okozza, ezért nem reagál a recept nélkül elérhető készítményekre. Ha legközelebb típusos tüneteket tapasztal, kezelje azokat. Ám ha a panaszai nem szűnnek, keresse fel kezelőorvosát!

1 hozzászólás • Oldal: 1 / 1 Batrafen hüvelykrém menzesz alatt

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter - 2014-08-13 17:31
Tisztelt Doktor úr! Hüvelygombát igazolt nálam a levett kenet minta. Batrafen hüvelykrémet kaptam 6 db applikátorral. Tegnap az első adagot elhasználtam, ma úgy tűnik megjön a menzeszem legkésőbb holnap. Kérdésem menzesz alatt használható-e a hüv

Nemi érintkezés utáni égő, viszkető érzés a hüvelyben

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter - 2012-09-17 15:57
Tisztelt Dr.Úr/Nő! A problémám a következő: Mostanában elég gyakran történik velem, hogy a sexuális aktus után, égő, viszkető érzést érzek a hüvelyemben, pedig maximálisan nedvesedik a hüvelyem az aktus során. Mégis utána fájó, viszkető érzést é

huvelygomba

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László - 2012-09-05 20:38
Tisztelt Szakerto! 18 eves lany vagyok. Par hete kinyalt es megujjazott a baratom es azota viszket a puncim, illetve eg, amikor pisilek. Ez azt jelenti, hogy huvelygombam van? Nem szeretnek nogyogyaszhoz menni, hanem arra gondoltam, hogy veszek e

Gombás fertőzés

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter - 2012-09-02 22:29
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Néhány nappal ezelőtt a hüvelygomba jól ismert tünetei jelentek meg nálam, égő viszketés, kellemetlen folyás. Canesten Kombival kezeltem, ami hatásosnak mutatkozott, így nem foglalkoztam komolyabban vele, a tünetek e

Hüvelygomba kezelés

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter - 2012-09-02 17:21
Jó napot kivánok! Hüvelygombám van, nem tudok elmenni orvoshoz, mert külföldön vagyok és eztán lesz egészségügyi biztosításom. Rendeltem Canesten combi-t kuppal és kenöccsel. A kérdésem az lenne, hogy a páromat a kenöccsel kezeljük, de hol kenjük