Egyforma tünetek? Véletlenül sem!

Hirdetés
megjelent:

Jól tudjuk: nincs két egyforma szerelmi dráma, nincs két egyforma sporttehetség, sőt edzésmódszer sem, ami mindenkinél beválik. És nincs két egyforma betegség. Minden betegségnek megvan a maga kezelési módja. Mert a másik örök igazság, hogy ami mindenre jó, az igazából semmire sem jó! De hogy miért mesélem mindezt? Hát tessék csak figyelni. (x)

Egyetemista ikerlányaim tánctáborban jártak. Tehetséges amatőrök: Gabi a salsát szereti inkább, Juli pedig a hip-hopot. Tánctanáraik pontosan látják ezt, a gyakorlás is igazodik az adottságaikhoz. Lányaim mégis egymás szavába vágva vitatkoztak, hogy ezt meg azt mondták a mestereik, pedig Gabinak „pont olyan” a csípőmozgása, a ritmusérzéke, mint Julinak.

- És képzeld, anyu, még a gombás fertőzésünk is tök egyforma, csak Gabi valószínűleg a szállodai medencében szedte össze, én meg a szaunában!

- Na, most állj le, kislányom! – tiltakoztam elképedve – Először is, honnan veszed, hogy gomba, másodszor is, mi az, hogy tök egyforma?!

- Hát mindkettőnknek hüvelyfolyása van! Igaz, Gabinak nagyon viszket és duzzadt is „odalent”, és igaz, hogy nála szagtalan, sűrű és fehér színű a folyás. Én nem viszketek, de a váladék híg, szürkésfehér és olyan halra emlékeztető szagot is érzek! Szinte tuti, hogy ugyanaz a bajunk!

Szóhoz se jutottam az én kicsit se egyforma lányaim kifacsarodott logikájától, aztán összeszedtem magam:

- Már gimis korotokban elmagyaráztam, kívülről fújtátok, hogy nem minden folyás hüvelygomba! De akkor most ismételjük át újra. A gombák imádják a vizes, párás helyeket – például, ha a vizes fürdőruhában még üldögélsz a medencézés után. Ha esetleg túlzásba vitted zuhanyozáskor az intim mosakodó-használatot, vagy éppen stresszesebb napjaid vannak, netán elhúzódik a menstruációd, akkor pedig felborulhat a hüvelyi egyensúly, és elszaporodhatnak bizonyos káros bacik odabent. Az nem gomba, hanem bakteriális hüvelyfertőzés! Most is te magad soroltad fel, miben mások a tüneteitek, mégis rávágod, hogy „tök egyforma gombátok” van! Nézzétek meg a www.intimfertozes.hu oldalt, és akkor majd világosabban láttok: a Canestest másodpercek alatt segít megállapítani, melyikőtöknél mi okozhatja a gondot.

Bármelyik is, mindkét problémára létezik célzott segítség: a gombára a Canesten Kombi UNO, a bakteriális hüvelyfertőzésre a Canesbalance hüvelykúp. És most nyugodtan szégyelljétek magatokat „egyformán” a felületességetekért. Aztán irány a patika, és siessetek, mert meglepetés-vacsora lesz: rakott krumpli, amit egyformán imádtok!

Canesten termékek

Forgalmazza: Bayer Hungária Kft., 1117 Budapest, Dombóvári út 26.
CH-20230530-133.

Frissítve: 2023.06.09. 09:36, Megjelent: 2023.06.09. 09:36
Címkék: Hüvelygomba téma

Cikkajánló

Krónikus veseelégtelenség
Krónikus veseelégtelenség

Milyen tünetei vannak?

Migrén
Migrén

Milyen tényezők provokálhatják?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész, Dr. Sarkadi Adrien, infektológus
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.