• Hüvelygomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete viszkető, égő panaszokkal mentem nőgyógyászati vizsgálatra, kaptam rá Fluomizin hüvelytablettát, Femiflo tablettát, amiből 2db-ot kellett bevennem 1 hét különbséggel és javasolták a Lactofeel hüvelygél használatát heti 2x. A hüvelytabletta és a Femiflo elhasználása után a tüneteim megszűntek, de a következő pár napban elkezdett viszketni a végbél környékén, a farpofáim között. Bőrgyógyászaton azt mondták valószínűleg beizzadt és kicsit be is gombásodott, Travocort krémet kaptam rá amit tegnap kezdtem el használni. A problémám az lenne, hogy mióta a fenekem viszket elkezdett viszketni a gát és a hüvely környékén is, viszont belülről egyáltalán nem érzem, hogy a hüvelyemben valami probélmám lenne. Lehetséges hogy a fenekemről előre kúszott a bőrgomba és belülről az előzőleg szedett gyógyszerek már megtették a hatásukat? Nőgyógyász ma vizsgálat nélkül Klion-d hüvelytablettát írt, nem tudom, hogy kezdjem el használni vagy még többet ártok vele? Korábban is volt amikor ezt a hüvelytablettát kaptam és a tüneteim felerősödtek tőle. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Kérdező! Gombás fertőzés a hüvelyben keletkezik, majd a váladékkal terjed kintre. Használja a Kliod D hüvelytablettát, abban gombaellenes szer mellet baktérium ellenes szer is van. A külső kenés Travocorttal maradjon. De a természetes védő tejsav baktériumok a gyógyszerektől elpusztultak, azok mielőbbi visszatelepítése fontos, ezért az utolsó Klion után azonnal folytassa valamely hüvelyi protexinnel a kezelést, kúppal vagy géllel, jó a Lactofeel is. Egy hétig naponta, egy hétig másnaponta,majd hosszú távon hetente egyszer.Így lehet megvédeni természetes úton a hüvelyt a visszafertőzéstől.


        Kérdés: 2020. július 31., 10:00; Megválaszolva: 2020. augusztus 01., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos