Ezért egészíti ki a helyi hatású készítmény a hüvelygomba kezelését

Szponzorált tartalom
megjelent:

A hüvelyi gombás fertőzések gyakorisága az intim fertőzések között az előkelő második helyen szerepel, közvetlenül az első helyezett bakteriális vaginózis után. Négyből három nő legalább egyszer megtapasztalja élete során a hüvelygomba kellemetlen tüneteit. A szájon át történő gombaellenes kezelést érdemes helyi hatású készítményekkel is kiegészíteni. (x)

Ezek a hüvelygomba jellegzetes tünetei

Akinek volt már, jó eséllyel könnyen felismeri a hüvelygomba kellemetlen jeleit. Az égő érzéssel, kínzó viszketéssel és sűrű, túrós állagú hüvelyfolyással járó intim fertőzést a hüvelyflóra részét képező sarjadzógomba elszaporodása okozza. A vakarás, dörzsölés pillanatnyi megkönnyebbüléssel kecsegtethet, de csak az irritációt és a gyulladást fokozza. Szubklinikai tünetekkel járó hüvelygomba-fertőzés esetén az első jel gyakran a fájdalmas nemi együttlét, ugyanis a gombatelepek mikroszkopikus sérüléseket hoznak létre a hüvelyhámon, ami kellemetlenné teszi az aktust.

Hajlamosító tényezők

Diabétesszel küzdőknél, antibiotikumkúra után vagy hormonális fogamzásgátlót szedőknél megnőhet a hüvelygomba előfordulásának esélye. A stresszes életmód vagy a nem megfelelően szellőző ruházat is fokozhatja a megbetegedés kockázatát.

Ne kezeljük félre magunkat!

Bár a tünetek jellegzetesek, a hüvelygomba diagnózisát érdemes nőgyógyász szakorvosra bízni, így nem kell attól tartanunk, hogy félrekezeljük magunkat. Akkor is ajánlott a nőgyógyászunkat felkeresni, ha egy éven belül háromnál többször fordult elő nálunk a gombás hüvelyfertőzés. A visszatérő hüvelygomba a betegek viszonylag kis hányadát, mindössze öt százalékát érinti, habár nekik nagy szenvedést okoz.

A helyi hatású készítmények szerepe a terápiában

A hüvelygomba kezelésére a nőgyógyász helyi hatású és szájon át szedhető antimikotikus (gombaellenes) készítményt is rendelhet. Szájon át szedhető gyógyszer esetében érdemes a terápiát olyan helyi hatású patikai készítménnyel kiegészíteni, amely a tünetcsökkentés mellett a hüvely élettani pH-ját is helyreállítja. Erre azért van szükség, mert a hüvely savas közege kifejezetten gátolja a kórokozók szaporodását.

Micovag Plus: tejsavval és bizabolollal a hüvelygomba kezelésének kiegészítéséreMicovag

A komplex összetételű Micovag Plus hüvelykúp jól kiegészíti a szájon át szedett gyógyszeres gombaellenes terápiát. Tejsavtartalma révén segít helyreállítani a hüvely élettani pH-értékét, ami gátolja a gombák szaporodását. A Micovag Plus másik összetevőjének, a kamilla illóolajából származó bizabololnak a tünetek mérséklésében van nagy szerepe: nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása révén csillapítja a viszketést és az égő érzést. Használata teljessé teszi a gombaellenes kezelést, és különösen visszatérő hüvelygomba esetén hasznos.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

Krónikus veseelégtelenség
Krónikus veseelégtelenség

Milyen tünetei vannak?

Migrén
Migrén

Milyen tényezők provokálhatják?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
Oxygen Medical - Dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.