Nem múló hüvelygomba

Tisztelt Doktor úr! Nagyon elvagyok keseredve mert már 4 hónapja folyamatosan szenvedek a hüvelygombától . Tenyésztést csináltak és kimutatták a Candidada Albicanst. Kaptam már rá Macmiror krémet ,Difflucant és Fluctanozolt is de semmi hatása nem volt egyiknek se . Maga szerint mi állhat annak hátterébe hogy ez nem múlik nálam? A méhszájsebről olvastam de szerintem a kezelő orvosomnak észre kellett volna vennie amikor megvizsgált főleg hogy mondtam is neki hogy az utóbbi pár hónapban össze-vissza jön meg a menstruációm ,gyakran előfordul hogy görcsöl a méhem és 2-3 alkalommal volt menstruáción kívüli vérzésem is viszont nem mondta hogy lenne méhszájsebem. Ön mit javasol? Köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelygomba témában

Kedves Hölgyem!

A méhszájsebet felejtse el, ilyen betegség nincs, erre ne is gondoljon többet.

Az elmondas alapjan eddig egyféle hüvelykúpot kapott, és két gyógyszert szájon át, amiknek ugyanaz a hatóanyaga. Azt nem írja, meddig kellett őket, és milyen dózisban szednie, mert ez sem mindegy. Ha panaszai nem múltak, ismét el kell mennie egy nőgyógyászhoz, és másik gyógyszert fog kapni. Ne aggódjon, sokféle gyógyszer van, többféle adagolással. Mindenképpen fektessen hangsúlyt a kezelés után a normál hüvelyflóra helyreállítására! És addig menjen orvoshoz, amíg a panaszai nem szűnnek meg, hogy mielőbb megtalálják a megfelelő gyógyszert (nem mindig könnyű egy makacs hüvelygyulladást kikezelni, csak kitartónak kell lenni) .

Mielőbbi jobbulást!

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. szeptember 23., 21:19; Megválaszolva: 2020. szeptember 26., 14:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?