• Hüvely Candia fertőzés több mint két éve, gyógygomba, pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Két éve szenvedek élesztőgomba fertőzéstől. A tünetek a nemi szervemnél jelentkeztek (túrós csapadék, intenzív viszketés, erős fájdalmak szexuális aktus közben). Millió orvost megjártam már a problémámmal és megmerem kockáztatni, hogy én és párom már minden lehetséges gyógyszerkúrát (többször) végig szedtem/tünk rá. Candida-diétát jelenleg is csinálok. Eleinte 1.5-2 évvel ezelőtt csak amolyan félig meddig csináltam a diétát amikor még nem voltam teljesen tisztában, hogy miket kell mellőznöm az étrendemből azonban már több mint négy hónapja egy sokkal komolyabb diétát követek ami nagyon szigorú és elég alapos (Sondi Bruner diabetológus könyve szerint). Legutóbb pár hónapja állapították meg nálam, hogy még jelen van a testemben a fertőzés és folyásom is van még mindig, azonban a tünetek úgy tűnik mintha most picit javultak volna. A párommal a szeretkezés már nem szokott kibírhatatlan fájdalmat okozni mint régen és a folyás se tűnik olyan vészesnek, de bizonytalan vagyok a tüneteim gyanánt mert ezt az egészet hullámzónak tudnám a legjobban megfogalmazni. Van, hogy erősebbek a tünetek és van, hogy kevésbé érzem a tüneteket. A gyógygombák hatásáról mi a véleménye Önnek? A diétám szerint minden gombát mellőznöm kell, azonban az interneten olvastam cikkeket a Shiitake, Ganoderma pozitív hatásáról azonban nem találtam olyan oldalt ami tudományosan alátámasztaná, hogy ezeknek a gombáknak jotékony hatása lenne a problémámra. Egyedül egy angol cikket találtam ami a Ganoderma pozitív hatását bizonyítja a szájban lévő Candida csökkentésére de olyat nem találtam ami az én esetemre lenne igaz. Továbbá kaptam arra is javaslatot egy diabetológustól, hogy használjam Varga Gábor termékét és az Ő oldalukon pedig a Gyapjas Tintagombát javasolják a Candida ellen, azonban kétségeim vannak a Gyapjas Tintagomba kapcsán mert 1) csak és kizárólag a Varga Gábor ajánlását találtam arra, hogy a Candida ellen jó ez a gomba, tudományos alátámasztás nélkül, 2) Varga Gábor cégét a versenyhivatal a fogyasztók megtévesztése miatt már többször is bírsággal sújtotta ami méginkább alássa a bizalmamat affelé, hogy a Gyapjas Tintagomba valóban hatásos lehet a betegségemre. Ön mit javasol a három gyógygomba közül bármelyik tudja segíteni a problémámat? Továbbá két éve a ball és jobb pajzsmirigyemben egyaránt megállapítottak egy-egy 3mm nagyságú kolloid cysta-t. Az internet találtam olyan cikkeket amelyek összefüggésbe hozták a pajzsmirigy cisztákat a Candida betegségemmel. Lehet köze a kettőnek egymáshoz? Mit tud javasolni Ön, mi tévő legyek, hogy magammögött hagyhassam ezt a nehéz korszakot. Üdv. L.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a ismélődő hüvelygomba témában

        Kedves Kérdező! Hagyjon abba minden eddigi gyógyszert Ennyi minden már régen tönkretette a hüvely természetes védelmét jelentő, tejsavat termelő baktériumait. Írasson fel magának három, párjának egy 150 milligrammos szájon át szedendő Diflucan kapszulát ( 4 db.-os csomagolásban is van)vegyen be hetente egyet szájon át, vegyen egy Canesten combi-t a három hüvelykapszulát egymást követő este helyezze mélyre, majd, ha van együttlét, párja kenje be magát előtte a krémmel. A lényeg: a Canesten folytatódjon valamelyik hüvelyi protexinnel,egy hétig naponta, egy hétig másnaponta, majd heti egyszer hosszú távon.Nem olcsó az összköltség, de így megszabadul a hüvelyi gombásodástól, talán a kapszula kúrával más lokalizációtól is. A gyógygombákhoz nem értek,lehet, hogy a fentiek betartásával feleslegesek, de biztosan finomak.Puding próbája . . . .


        Kérdés: 2020. július 31., 02:10; Megválaszolva: 2020. július 31., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: