COVID-19 téma

COVID-19 - Reflektorfényben a K-vitamin

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Hatásos lehet a COVID-19 elleni védekezésben a - némely élelmiszerben, a zöldségfélék mellett egyes sajtokban is igen nagy mennyiségben található - K-vitamin, olvasható egy tanulmányban. Holland tudósok ebben arról számoltak be, hogy lehetséges kapcsolatot fedeztek föl a K-vitamin hiánya és a COVID-19 okozta elhalálozások között.

Látványos animáción, hogyan növekszik a COVID-19 áldozatainak száma

WEBBeteg.hu

Malária, influenza, mérgezés, COVID-19-fertőzés... Így változott év eleje óta az elhunytak száma a világban néhány gyakori halálok esetén.

Müller Cecília: a 37 éves férfinál gyorsan zajlott le a betegség

portfolio.hu

Müller Cecília, az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 37 éves elhunyt, alapbetegség nélküli férfinél gyorsan zajlott le a betegség. A portfolio.hu tudósítása szerint elmondta azt is, hogy a nemzetközi szakirodalomban is ismernek ilyen eseteket, bár ez viszonylag ritka. A legveszélyeztetettebb csoportba az idős, krónikus betegek tartoznak, de néha fiatal, alapbetegség nélküli emberek is áldozatul esnek.

4027 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége.

Országos tisztifőorvos: több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött

koronavirus.gov.hu

Már több mint kétszer annyian gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből, mint ahány aktív fertőzött van - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Több mint 3 millió életet menthetett meg a bezárkózás Európában

MTI

Több mint 3 millió életet mentettek meg a koronavírus-járvány megállítására elrendelt korlátozások Európában a brit Imperial College London kutatócsoportjának becslése szerint.

4017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4017 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg.

Merkely Béla: 51 ezer szűrést végzett a négy hazai orvosképző a korlátozó intézkedések lazítása óta

MTI

Május 4., azaz a koronavírus-járvány elleni magyarországi korlátozó intézkedések lazítása óta 51 ezer koronavírus-szűrést végzett a négy hazai orvosképző - mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője hétfőn.

4014 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Újabb 6 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg.

4008 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 1 idős, krónikus beteg

koronavirus.gov.hu

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4008 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 1 idős, krónikus beteg.