• Koronavírus: egy középkorú férfi beszámolója

    Szerző: WEBBeteg

    Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Most megosztom a történetem.

    Londonban élek és önkéntes karanténban vagyok. Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Fejfájással és megnövekedett hőmérséklettel kezdődött.

    A száraz, csípős köhögés pár nappal később jelent meg. Először azt hittem, csak influenza. Képes voltam enyhíteni a tüneteim paracetamollal és hidratálással. Otthonról tudtam dolgozni - bár nem 100%-ban -, de meglehetősen jól működött. A láz és torokfájás előtt volt émelygés is. Ez kb. 48 óráig tartott. Mivel a hányinger nem volt a médiában említett tünetek között, feltételeztem, hogy ez nem kapcsolódik a koronavírus járványhoz, aztán felhívtam a háziorvosom.

    Hirdetés

    Miután elolvastam a fórumok hozzászólásait, szeretném megosztani a történetemet

    A láz és torokfájás előtt is voltak már gyomorpanaszaim, ez kb. 2 napig tartott. Mivel a hányingert nem említette tünetként a média, feltételeztem, hogy ezek nem kapcsolódnak egymáshoz.

    A 10. napon még nem enyhültek a tüneteim. A hőmérsékletem normalizálódott, de a füstös köhögés továbbra is fennállt, így továbbra is elszigetelten éltem.

    A 13. napon a száraz köhögés továbbra is fennállt, de inkább csak idegesítő volt. Még mindig kissé letargikus voltam, de már jobban aludtam. Úgy tűnik, hogy elkerültem az igazán kihívást jelentő tüneteket, amelyekért nagyon hálás vagyok. Néhányan azt kérdezték, teszteltek-e engem – jelenleg még nem. Nagyon korlátozott a tesztelés az Egyesült Királyságban. A fenti tünetek alapján én diagnosztizáltam saját magam.

    Mint mindenki az Egyesült Királyságban, most is teljesen bezárva élünk. Megpróbálok bármilyen megbízható információt találni arról, hogy mennyi ideig leszek fertőző, mivel szeretnék másoknak segíteni.

    A 17. napon már minden tünet megszűnt. Továbbra is kissé letargikusnak érzem magam, de ennyi. A köhögés is teljesen elmúlt. Újra edzek, de folytatom az elszigeteltséget. Olvasom a híreket, hogy lehetséges-e a vírussal másodszor is megfertőződni.

    Azonban továbbra is elszigetelem magam. Mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének korlátozása érdekében. Mi legyőzzük ezt! A történetemet azért akartam megosztani, hogy tudassam az emberekkel, hogy bár mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének megakadályozására, (amely nem minden esetben jár influenzaszerű tünetekkel) kezelhető.

    Ha ezt az emberek megértik, a félelem, a pánikvásárlás, ami megnehezíti a helyzetüket, könnyebbé válik.

    Szerző: James Holland, London - Quora.com,
    Fordítás: WEBBeteg.hu

    Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

     

    Módosítva: 2020.04.04 15:06, Megjelenés: 2020.04.04 15:06
   • Cikkajánló

    Inkontinencia

    Inkontinencia

    Cs. K., fordító

    Higiéniai nedvszívó termékekkel a komfortérzetért.

    Allergiás?

    Allergiás?

    Szponzorált tartalom

    Védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere, az ectoin. (x)

    Koronavírus - Brazíliában nagyon gyorsan terjed a kór

    A világban 5 millió 810 ezer 331-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 360 332, a gyógyultaké pedig 2 millió 416 ezer 528-ra emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint.

    3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

    Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg.

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    A vérplazma-terápia kiemelt jelentősége koronavírus-fertőzés okozta megbetegedésben

    A SARS-CoV-2 által okozott világjárvány leküzdésére folyamatosan történnek az erőfeszítések. Kutatók párhuzamosan próbálják fejleszteni a megelőzés eszközeit (védőoltások) és a sikeres kezelés terápiáit (pl. antivirális gyógyszerek). Ezek közül az egyik kiemelkedő, a gyógyult betegek vérplazmájának felhasználása (rekonvaleszcensplazma-terápia).

    Védőoltás az új koronavírus ellen - Mit tudunk most?

    Ez év elején alakult ki nagyon rövid idő alatt a mai napig több mint 3 millió embert igazoltan megfertőző és több mint 220 ezer ember halálát okozó SARS-CoV-2 vírus okozta pandémia. Gőzerővel zajlanak a kutatások a lehetséges gyógymódok és a fertőzés megelőzését célzó védőoltások fejlesztésére.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

    Koronavírus: a leggyakoribb veszélyes alapbetegségek

    Az elhunyt koronavírus-fertőzöttek körülbelül fele-fele arányban nők, illetve férfiak. Jóval több volt a férfi áldozat a járvány kezdeti szakaszában, azonban a járvány előrehaladásával ez kiegyenlítődött. Az elhunytak átlagéletkora az eddigi adatok alapján 78 év körül alakul. Összegyűjtöttük, mely betegségek fennállása esetén súlyos a leggyakrabban a koronavírus-fertőzés.

    Mit tegyünk, ha a COVID-19 megbetegedés enyhe lefolyású nálunk?

    Szakértők szerint az enyhe lefolyású COVID-19 megbetegedés otthoni kezelése hasonló ahhoz, ahogy influenza esetén kezelnénk magunkat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.