Koronavírus: egy középkorú férfi beszámolója

WEBBeteg
megjelent:

Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Most megosztom a történetem.

Londonban élek és önkéntes karanténban vagyok. Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Fejfájással és megnövekedett hőmérséklettel kezdődött.

A száraz, csípős köhögés pár nappal később jelent meg. Először azt hittem, csak influenza. Képes voltam enyhíteni a tüneteim paracetamollal és hidratálással. Otthonról tudtam dolgozni - bár nem 100%-ban -, de meglehetősen jól működött. A láz és torokfájás előtt volt émelygés is. Ez kb. 48 óráig tartott. Mivel a hányinger nem volt a médiában említett tünetek között, feltételeztem, hogy ez nem kapcsolódik a koronavírus járványhoz, aztán felhívtam a háziorvosom.

Miután elolvastam a fórumok hozzászólásait, szeretném megosztani a történetemet

A láz és torokfájás előtt is voltak már gyomorpanaszaim, ez kb. 2 napig tartott. Mivel a hányingert nem említette tünetként a média, feltételeztem, hogy ezek nem kapcsolódnak egymáshoz.

A 10. napon még nem enyhültek a tüneteim. A hőmérsékletem normalizálódott, de a füstös köhögés továbbra is fennállt, így továbbra is elszigetelten éltem.

A 13. napon a száraz köhögés továbbra is fennállt, de inkább csak idegesítő volt. Még mindig kissé letargikus voltam, de már jobban aludtam. Úgy tűnik, hogy elkerültem az igazán kihívást jelentő tüneteket, amelyekért nagyon hálás vagyok. Néhányan azt kérdezték, teszteltek-e engem – jelenleg még nem. Nagyon korlátozott a tesztelés az Egyesült Királyságban. A fenti tünetek alapján én diagnosztizáltam saját magam.

Mint mindenki az Egyesült Királyságban, most is teljesen bezárva élünk. Megpróbálok bármilyen megbízható információt találni arról, hogy mennyi ideig leszek fertőző, mivel szeretnék másoknak segíteni.

A 17. napon már minden tünet megszűnt. Továbbra is kissé letargikusnak érzem magam, de ennyi. A köhögés is teljesen elmúlt. Újra edzek, de folytatom az elszigeteltséget. Olvasom a híreket, hogy lehetséges-e a vírussal másodszor is megfertőződni.

Azonban továbbra is elszigetelem magam. Mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének korlátozása érdekében. Mi legyőzzük ezt! A történetemet azért akartam megosztani, hogy tudassam az emberekkel, hogy bár mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének megakadályozására, (amely nem minden esetben jár influenzaszerű tünetekkel) kezelhető.

Ha ezt az emberek megértik, a félelem, a pánikvásárlás, ami megnehezíti a helyzetüket, könnyebbé válik.

Szerző: James Holland, London - Quora.com,
Fordítás: WEBBeteg

Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.