• Koronavírus: egy középkorú férfi beszámolója

    Szerző: WEBBeteg

    Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Most megosztom a történetem.

    Londonban élek és önkéntes karanténban vagyok. Minden nap kerékpároztam a városban, tehát azt hittem, hogy biztonságban vagyok - de 2 gyermekem is van, talán tőlük kaphattam el. Fejfájással és megnövekedett hőmérséklettel kezdődött.

    A száraz, csípős köhögés pár nappal később jelent meg. Először azt hittem, csak influenza. Képes voltam enyhíteni a tüneteim paracetamollal és hidratálással. Otthonról tudtam dolgozni - bár nem 100%-ban -, de meglehetősen jól működött. A láz és torokfájás előtt volt émelygés is. Ez kb. 48 óráig tartott. Mivel a hányinger nem volt a médiában említett tünetek között, feltételeztem, hogy ez nem kapcsolódik a koronavírus járványhoz, aztán felhívtam a háziorvosom.

    Hirdetés

    Miután elolvastam a fórumok hozzászólásait, szeretném megosztani a történetemet

    A láz és torokfájás előtt is voltak már gyomorpanaszaim, ez kb. 2 napig tartott. Mivel a hányingert nem említette tünetként a média, feltételeztem, hogy ezek nem kapcsolódnak egymáshoz.

    A 10. napon még nem enyhültek a tüneteim. A hőmérsékletem normalizálódott, de a füstös köhögés továbbra is fennállt, így továbbra is elszigetelten éltem.

    A 13. napon a száraz köhögés továbbra is fennállt, de inkább csak idegesítő volt. Még mindig kissé letargikus voltam, de már jobban aludtam. Úgy tűnik, hogy elkerültem az igazán kihívást jelentő tüneteket, amelyekért nagyon hálás vagyok. Néhányan azt kérdezték, teszteltek-e engem – jelenleg még nem. Nagyon korlátozott a tesztelés az Egyesült Királyságban. A fenti tünetek alapján én diagnosztizáltam saját magam.

    Mint mindenki az Egyesült Királyságban, most is teljesen bezárva élünk. Megpróbálok bármilyen megbízható információt találni arról, hogy mennyi ideig leszek fertőző, mivel szeretnék másoknak segíteni.

    A 17. napon már minden tünet megszűnt. Továbbra is kissé letargikusnak érzem magam, de ennyi. A köhögés is teljesen elmúlt. Újra edzek, de folytatom az elszigeteltséget. Olvasom a híreket, hogy lehetséges-e a vírussal másodszor is megfertőződni.

    Azonban továbbra is elszigetelem magam. Mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének korlátozása érdekében. Mi legyőzzük ezt! A történetemet azért akartam megosztani, hogy tudassam az emberekkel, hogy bár mindent meg kell tennünk a vírus terjedésének megakadályozására, (amely nem minden esetben jár influenzaszerű tünetekkel) kezelhető.

    Ha ezt az emberek megértik, a félelem, a pánikvásárlás, ami megnehezíti a helyzetüket, könnyebbé válik.

    Szerző: James Holland, London - Quora.com,
    Fordítás: WEBBeteg.hu

    Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

     

    Módosítva: 2020.04.04 15:06, Megjelenés: 2020.04.04 15:06
   • Cikkajánló

    COVID-19

    COVID-19

    Semmelweis Egyetem

    Hazamehetett az első, magyar gyártású remdesivirrel kezelt beteg.

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    Országos tisztifőorvos: hatékonyak az idősek érdekében hozott intézkedések

    Hatékony az idősek érdekében hozott látogatási és intézményelhagyási tilalom az idős- és szociális otthonokban - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

    A járvány pszichés zavarokat okozott az emberek többségénél

    A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Egy reprezentatív felmérés szerint azokban az államokban volt a legerősebb hatás, amelyekben a járványhelyzet a legsúlyosabb volt - derül ki 6 európai országban készített 6000 online interjú eredményéből, melyet idén szeptemberben végeztek, hogy az 1992 óta minden évben október 10-én ünnepelt Lelki Egészség Világnapja alkalmából az eredményeket meg tudják osztani a nagyközönséggel.

    Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

    Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

    Az egészséges fiatalnál is hetekbe telhet kigyógyulni a COVID-19-ből

    A 35 év alatti páciensek ötöde arról számolt be, hogy a pozitív teszteredményt követően akár 21 napba is telt, míg újra a korábbi egészségi állapotában érezte magát, olvasható az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) adatai között.

    A COVID-19 esetében az enyhe csak ritkán jelent könnyedén elmúlót

    A többség úgy gondolja, ha egy betegséget enyhének mondanak, nincs miért aggódni. A WHO jelentései, mikor azt közlik: a COVID-19 esetek akár 80 százaléka tünetmentes vagy enyhe lefolyású, szintén nyugtatóként hatnak. Mégis, jobb, ha ilyenkor se legyintünk. Mégiscsak a COVID-19-ről van szó...

    A vérplazma-terápia kiemelt jelentősége koronavírus-fertőzés okozta megbetegedésben

    A SARS-CoV-2 által okozott világjárvány leküzdésére folyamatosan történnek az erőfeszítések. Kutatók párhuzamosan próbálják fejleszteni a megelőzés eszközeit (védőoltások) és a sikeres kezelés terápiáit (pl. antivirális gyógyszerek). Ezek közül az egyik kiemelkedő, a gyógyult betegek vérplazmájának felhasználása (rekonvaleszcensplazma-terápia).

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.