COVID-19 téma

Országos tisztifőorvos: változik a járványgörbe

MTI

Az elmúlt heti adatokat tekintve az látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - 3806 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 106 beteg

koronavirus.gov.hu

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A jövő év elején lehet vakcina itthon

MTI

A jövő év elejére valószínűsítette a koronavírus-vakcinát Magyarországon a parlament népjóléti bizottságában tartott éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós leszögezte: olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon.

Egy bolti alkalmazott hazugsága lezárási cunamihoz vezetett

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Dél-Ausztráliában teljes körű lezárás mellett döntöttek nemrégiben, miután 36 fertőzöttet azonosítottak. Mindez elkerülhető lett volna, mondja a rendőrség, ha egy koronavírussal fertőzött férfi bevallotta volna, hogy olykor beállt dolgozni egy pizzázóba. Ő azonban azt hazudta, hogy csak vásárlóként járt ott, egyetlen egyszer.

Országos tisztifőorvos: a települések 91 százalékában van igazolt fertőzött

MTI

Már a magyarországi települések 91 százalékában van igazolt fertőzött - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

Szlávik: ismertetni kell az emberekkel, hogyan hatnak a védőoltások

MTI

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak az oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden.

Koronavírus - 3 929 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 117 beteg

koronavirus.gov.hu

3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Országos tisztifőorvos: elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon

MTI

Elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon is, ez elsősorban azokat a csoportokat és közösségeket érinti, akiknél felmerülhet a fertőződés esélye - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Ismét jön az idősek vásárlási idősávja

portfolio.hu

Orbán Viktor a Facebookon jelentette be, hogy ismét jön az idősek vásárlási idősávja.

Újabb hatásos koronavírus-vakcina szolgálhatja a pandémia leküzdését

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az AstraZeneca gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem együttműködésében kifejlesztett, koronavírus elleni vakcina (azonosító jelzése AZD1222) átlagosan 70 százalékban hatékony a vírusfertőzés megelőzésében - jelentették be november 23-án.