• Koronavírus beszámoló: nem tudtam, mi bajom van

    Szerző: WEBBeteg

    Azt hittem, csak megfáztam, így folytattam az életem. Egy beszámoló koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

    Február 22-én betegedtem meg. Azt hittem, csak megfáztam, így folytattam az életem. De február 28-ig nem tudtam kiszállni az ágyból. Egy héttel később azt hittem, hogy felépültem, de ismét visszaestem.

    Most a pulzusom csak akkor megy 80 alá, amikor alszom. Amikor sétálok, mindig 100 felett van, és a legmagasabb érték már 180 is volt. Gyakran szédülök és légszomjam is van, emiatt nem tudok túl messzire menni egyedül.

    Hirdetés

    Hamis COVID-19-negatív

    Március 9-ig antibiotikumokat szedtem, inhalálókat kaptam. Március 14-ig kórházban voltam és március 15-én teszteltek koronavírus gyanújával.

    Március 18-án már eléggé rosszul éreztem magam, ezért egy porlasztóval segítettek lélegezni. Március 19-e volt a legrosszabb nap. Akkor kaptam meg az eredményeimet: COVID-19-negatív. Akkor még jobban megijedtem, hiszen nem tudtam, mi bajom van: vagy valami más betegség, vagy hibás volt a teszt.

    Maroknyi embert ismerek nagyon hasonló történetekkel, de mégsem tesztelték őket. Rémült vagyok, mivel nincs biztos diagnózisom.

    Pár nappal ezelőtt felvette velem a kapcsolatot az orvosom és azt mondta, hogy ő úgy véli, hogy az eredményeim hamis COVID-19-negatívak voltak.

    Szerző: Katie Swanson, San Francisco - Quora.com,
    Fordítás: WEBBeteg.hu

    Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

    Módosítva: 2020.04.06 13:03, Megjelenés: 2020.04.06 13:03
   • Cikkajánló

    Inkontinencia

    Inkontinencia

    Cs. K., fordító

    Higiéniai nedvszívó termékekkel a komfortérzetért.

    Allergiás?

    Allergiás?

    Szponzorált tartalom

    Védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere, az ectoin. (x)

    Koronavírus - Brazíliában nagyon gyorsan terjed a kór

    A világban 5 millió 810 ezer 331-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 360 332, a gyógyultaké pedig 2 millió 416 ezer 528-ra emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint.

    3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

    Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg.

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    A vérplazma-terápia kiemelt jelentősége koronavírus-fertőzés okozta megbetegedésben

    A SARS-CoV-2 által okozott világjárvány leküzdésére folyamatosan történnek az erőfeszítések. Kutatók párhuzamosan próbálják fejleszteni a megelőzés eszközeit (védőoltások) és a sikeres kezelés terápiáit (pl. antivirális gyógyszerek). Ezek közül az egyik kiemelkedő, a gyógyult betegek vérplazmájának felhasználása (rekonvaleszcensplazma-terápia).

    Védőoltás az új koronavírus ellen - Mit tudunk most?

    Ez év elején alakult ki nagyon rövid idő alatt a mai napig több mint 3 millió embert igazoltan megfertőző és több mint 220 ezer ember halálát okozó SARS-CoV-2 vírus okozta pandémia. Gőzerővel zajlanak a kutatások a lehetséges gyógymódok és a fertőzés megelőzését célzó védőoltások fejlesztésére.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

    Koronavírus: a leggyakoribb veszélyes alapbetegségek

    Az elhunyt koronavírus-fertőzöttek körülbelül fele-fele arányban nők, illetve férfiak. Jóval több volt a férfi áldozat a járvány kezdeti szakaszában, azonban a járvány előrehaladásával ez kiegyenlítődött. Az elhunytak átlagéletkora az eddigi adatok alapján 78 év körül alakul. Összegyűjtöttük, mely betegségek fennállása esetén súlyos a leggyakrabban a koronavírus-fertőzés.

    Mit tegyünk, ha a COVID-19 megbetegedés enyhe lefolyású nálunk?

    Szakértők szerint az enyhe lefolyású COVID-19 megbetegedés otthoni kezelése hasonló ahhoz, ahogy influenza esetén kezelnénk magunkat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.