Koronavírus beszámoló: nem tudtam, mi bajom van

Szerző: WEBBeteg

Azt hittem, csak megfáztam, így folytattam az életem. Egy beszámoló koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

Február 22-én betegedtem meg. Azt hittem, csak megfáztam, így folytattam az életem. De február 28-ig nem tudtam kiszállni az ágyból. Egy héttel később azt hittem, hogy felépültem, de ismét visszaestem.

Most a pulzusom csak akkor megy 80 alá, amikor alszom. Amikor sétálok, mindig 100 felett van, és a legmagasabb érték már 180 is volt. Gyakran szédülök és légszomjam is van, emiatt nem tudok túl messzire menni egyedül.

Hamis COVID-19-negatív

Március 9-ig antibiotikumokat szedtem, inhalálókat kaptam. Március 14-ig kórházban voltam és március 15-én teszteltek koronavírus gyanújával.

Március 18-án már eléggé rosszul éreztem magam, ezért egy porlasztóval segítettek lélegezni. Március 19-e volt a legrosszabb nap. Akkor kaptam meg az eredményeimet: COVID-19-negatív. Akkor még jobban megijedtem, hiszen nem tudtam, mi bajom van: vagy valami más betegség, vagy hibás volt a teszt.

Maroknyi embert ismerek nagyon hasonló történetekkel, de mégsem tesztelték őket. Rémült vagyok, mivel nincs biztos diagnózisom.

Pár nappal ezelőtt felvette velem a kapcsolatot az orvosom és azt mondta, hogy ő úgy véli, hogy az eredményeim hamis COVID-19-negatívak voltak.

Szerző: Katie Swanson, San Francisco - Quora.com,
Fordítás: WEBBeteg.hu

Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

AstraZeneca-vakcina AstraZeneca-vakcina

Németországban hamarosan eldöntik, alkalmazzák-e a 65 felettiek körében.

Koronavírus kisokos - A legfontosabb...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is:...

Koronavírus-fertőzöttek számának...

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta...

Gyakori kérdések-válaszok a...

2020. december 26-án megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech-vakcina. Ezzel a...

Miért veszélyes ennyire a COVID-19?

Az emberiségnek már sokszor kellett különféle vírusok fenyegetésével szembenéznie. Átélt már nem is egy pandémiát - mégse vonul(t) karanténba a...

Miért nem járható út a...

Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg"...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.