Elég-e a koronavírus elleni ellenanyagom?

Tisztelt Dr. Pék Tamás Február végén, március elején alsós tanítóként átestem a koronavírus betegségen. (a + teszt ideje: 02.26) Otthonomban gyógyultam. Tüneteim: hőemelk. láz, gyengeség, fejfájás, szapora pulzus, összevissza vérnyomás, gyomorpanaszok émelygés, rossz közérzet voltak. A körzeti orvos szerint május végén kaphatok vakcinát. 04. 06-án a laborban ellenanyag tesztet végeztettem. Eredménye: SARS-Co-AT (IgG): >434.00 AU/mL Valid A koronavírus elleni AT jelen van az igénylő szervezetében. Kérdésem: Elég ez ahhoz, hogy 04.19-én visszamenjek az iskolába tanítani vakcina nélkül? Köszönettel: Alice

Dr. Pék Tamás válasza COVID-19 témában

Tisztelt Kérdező! Sajnos nincs olyan határérték, ami felett azt mondhatjuk, hogy elég, vagy alatt azt, hogy kevés. Mérhetetlen ellenanyag mellett is lehet valaki védett, a védettségért nemcsak egy ellenanyag felel. Jellemzően aki átesik a betegségen, védett lesz hosszú ideig és nem fog ismételten beteg lenni, szerintem efelől megnyugodhat. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2021. április 18.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Sziv ekg ultrahang covid után
üdvözlöm! próbálom részletesen leirni a kérdésem. idén március elején átestem a covidon enyhébb tünetekkel. Azóta eltelt 2 hónap viszont éreztem, hogy valami...
Post covid nehézlégzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Covidon átesett beteg vagyok, az első tünetek március 8.-án kezdődtek. Viszonylag enyhe tüneteim voltak. Viszont az első tunetektől...
COVID után
Tisztelt Válaszadó! Jó napot kívánok! Én 68 éves vagyok. Csak azért itt teszem fel a kérdésemet, mert tinédzserkorú unokáimat érinti a dolog. Akkor kezdem az...
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 3 nappal ezelőtt hirtelen zsibbadást éreztem a jobbb lábamban, boka felett és térd alatt. Nem volt teljesen érzéketlen, inkább olyan...
COVID utáni izomfájdalom
Tisztelt Válaszadó! Az idősebbik keresztlányom (44) egyik fia (18) tavasz végén – nyár elején átesett a Covid-19 víruson, amely viszonylag enyhe tünetekkel...
Bakteriális intim fertőzés átadható?