Elég-e a koronavírus elleni ellenanyagom?

Tisztelt Dr. Pék Tamás Február végén, március elején alsós tanítóként átestem a koronavírus betegségen. (a + teszt ideje: 02.26) Otthonomban gyógyultam. Tüneteim: hőemelk., láz, gyengeség, fejfájás, szapora pulzus, összevissza vérnyomás, gyomorpanaszok émelygés, rossz közérzet voltak. A körzeti orvos szerint május végén kaphatok vakcinát. 04. 06-án a laborban ellenanyag tesztet végeztettem. Eredménye: SARS-Co-AT (IgG): >434.00 AU/mL Valid A koronavírus elleni AT jelen van az igénylő szervezetében. Kérdésem: Elég ez ahhoz, hogy 04.19-én visszamenjek az iskolába tanítani vakcina nélkül? Köszönettel: Alice

Dr. Pék Tamás válasza COVID-19 témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos nincs olyan határérték, ami felett azt mondhatjuk hogy elég, vagy alatt azt hogy kevés. Mérhetetlen ellenanyag mellett is lehet valaki védett, a védettségért nemcsak egy ellenanyag felel. Jellemzően aki átesik a betegségen, védett lesz hosszú ideig és nem fog ismételten beteg lenni, szerintem efelől megnyugodhat.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. április 13., 21:53; Megválaszolva: 2021. április 18., 13:51
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID után
Tisztelt Válaszadó! Jó napot kívánok! Én 68 éves vagyok. Csak azért itt teszem fel a kérdésemet, mert tinédzserkorú unokáimat érinti a...
Tényleg csak Covid, vagy valami...
COVID utáni izomfájdalom
Tisztelt Válaszadó! Az idősebbik keresztlányom (44) egyik fia (18) tavasz végén – nyár elején átesett a Covid-19 víruson, amely viszonylag...
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?