COVID utáni izomfájdalom

Tisztelt Válaszadó! Az idősebbik keresztlányom (44) egyik fia (18) tavasz végén – nyár elején átesett a Covid-19 víruson, amely viszonylag enyhe tünetekkel jelentkezett és ment végig. Az ízlelése és szaglása ment először el, majd izomfájdalom is jelentkezett. Később talán 3-4 napig volt hőemelkedése, viszont láza egyáltalán nem volt. Az ízek és illatok újbóli érzése nagyjából 3 hét után tért nála vissza. Az izomfájdalom is egyre jobban visszaszorulni látszott. A probléma az, hogy a gyógyulást követően egyre gyakoribb lettek az izomfájdalomra való panaszok, pedig már kb. 8 éve aktívan, versenyszinten sportol. Indokolt-e az, hogy május-júniusi COVID-fertőzés után nagyjából 5 hónappal is fennáll és fokozódik az izomfájdalom, ami hátráltatja a korábbiakban megszokott mindennapjait is? (2020.11.15) A megtisztelő és megnyugtató válaszait előre is köszönöm! Annamária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza COVID-19 témában

Kedves Annamária, véleményem szerint indokolt lenne az izomfájdalom hátterének alaposabb kivizsgálása, mert több hónappal a fertőzés után ezt már nehéz lesz a vírusfertőzéssel megmagyarázni. Betegsége alatt ez a jelenség természetes volt, de hónapokkal később már nem tartom elfogadhatónak. Mielőbb jelentkezzenek belgyógyászati kivizsgálásra. Üdvözlettel: Sarkadi Adrien

Kérdés: 2020. november 15., 15:57; Megválaszolva: 2020. december 13., 19:59
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Astra zeneca oltás