Sziv ekg ultrahang covid után

üdvözlöm! próbálom részletesen leirni a kérdésem. idén március elején átestem a covidon enyhébb tünetekkel. Azóta eltelt 2 hónap viszont éreztem, hogy valami, mintha nem lenne rendben. szivtáji mellkas környéki szúró érzéseim voltak ezért kivizsgáltattam magam. A vérvételen csak a ferritin szint volt magasabb 363 mikrogramm / mol (troponin d dimer) rendben voltak. A mellkasröntgen paracardiálisan fokozott kötegezettséget mutatott, de azt mondták az nem jelentős eltérés. A sziv vizsgálat eredményétől viszont kicsit megijedtem. A vizsgáló orvos szerint magas vérnyomás az oka. Azért kérdezem meg önt is mert neki nem tudtam megmutatni a tavalyi sziv vizsgálatom eredményét . Tavaly augusztusban vizsgáltak akkor azok a dolgok, amik most eltérést mutattak ilyenek voltak: "a csúcsról normális nagyságú szívüregek Mitralis insufficiencia: nincs aortainsufficiencia: nincs tricuspidalisinsufficiencia: nincs A mostani vizsgálatokon április 21. csúcs felől: Konc. BKH mitrális insuffiencia: jelzett (E. 0.5 m/sec A: 0.7 m/sec) aortainsuffiencia: nincs tricuspidalis insuffiencia: 1.fokú számitott pulmonáris nyomás: 23+10 Hgmm. A diagnózis iez volt a mostani vizsgálat után: (konc. BKH, TI grad 1) Hozzá kell tennem, hogy általában 140/ 90 vérnyomást mérnek rajtam, de pont akkor 160/95 volt. Másnap lementem a háziorvoshoz és akkor is 140/85-öt mértek. Kérdésem az lenne, hogy ezektől az értkektől nyugodtan sportolhatok e? Mert bringázok rendszeresen és sokkal hamarabb elpörög a pulzusom, mint korábban. Illetve, Hogy ha általában 140/90 a vérnyomásom nem lehet, hogy ezek a dolgok egy virusfertőzés következményei? Mert tavaly augusztusban teljesen negativ volt a leletem. Köszönöm válaszát K.lászló

Dr. Molnár Dóra válasza COVID-19 témában

Kedves Kérdező! A szívfal vastagodás hátterében magasabb vérnyomás, de intenzív sport is állhat. A szaporább pulzus, terhelhetőség csökkenés lehet a COVID következménye, legyen még türelmes fokozatosan növelje a sport intenziását. Bemelegítést levezetést soha ne hagyja el. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Megválaszolva: 2021. május 07.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Post covid nehézlégzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Covidon átesett beteg vagyok, az első tünetek március 8.-án kezdődtek. Viszonylag enyhe tüneteim voltak. Viszont az első tunetektől...
Elég-e a koronavírus elleni...
Tisztelt Dr. Pék Tamás Február végén, március elején alsós tanítóként átestem a koronavírus betegségen. (a + teszt ideje: 02.26) Otthonomban gyógyultam....
COVID után
Tisztelt Válaszadó! Jó napot kívánok! Én 68 éves vagyok. Csak azért itt teszem fel a kérdésemet, mert tinédzserkorú unokáimat érinti a dolog. Akkor kezdem az...
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 3 nappal ezelőtt hirtelen zsibbadást éreztem a jobbb lábamban, boka felett és térd alatt. Nem volt teljesen érzéketlen, inkább olyan...
COVID utáni izomfájdalom
Tisztelt Válaszadó! Az idősebbik keresztlányom (44) egyik fia (18) tavasz végén – nyár elején átesett a Covid-19 víruson, amely viszonylag enyhe tünetekkel...
Pleurális folyadék van e teendő
Kedves Doktornő! Édesanyámnál 2022-ben kevés mellűri folyadékot diagnosztizáltak, panasza nem volt. Idén januárban ez a, mennyiség jobb oldalon max. 7 bal...