C-vitamin téma

A C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti a szélütés esélyét

MTI

A C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti a szélütés egy ritkább, de veszélyes formája, az agyvérzéses stroke esélyét, a vitaminhiány viszont kockázati tényezőt jelenthet - állapította meg egy francia minikutatás.

A C-vitamin hatásos a melanóma és a mellrák ellen

MTI

A C-vitamin gátolja a melanóma és a mellrák növekedését egy amerikai kutatócsoport szerint, amelynek tagjai a legrangosabb onkológiai szakfolyóirat, az International Journal of Oncology idei első számában közölték megállapításaikat.

Szedhető C-vitamin a kemoterápia alatt? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Ön szerint a C-vitamin hasznos,vagy káros daganatos megbetegedések esetén? Illetve mit jelent az, hogy a kemoterápia alatt nem lehet szedni, ha tényleg nem segít, csak árt olyankor? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Réteges öltözködés és több C-vitamin

antsz.hu

A hosszú, kellemesen langyos - sőt az utóbbi napokban szokatlanul meleg - ősz után az előrejelzések szerint a hét végén beköszönt a hideg idő. Egy-két nap alatt mintegy 10 fokkal hidegebb, csapadékos időre kell felkészülnünk. A hőmérséklet változása, a betörő hidegfront jelentősen megterheli a szervezetünket.

A vitaminok szerepe a sporttáplálkozásban

Kovács Ildikó dietetikus, Sportvitalitás

Sportolóknál nem játszik szerepet a teljesítménynövelésben a vitaminok felvétele, ugyanakkor ezen tápanyagok krónikus hiánya nem csak a teljesítmény romlásához vezethet, hanem súlyos egyéb egészségügyi problémákat is okozhat, így tehát elmondhatjuk, hogy egy élsportoló számára mégis sokkal nagyobb jelentősége van a helyes vitaminbevitelnek, mint egy úgymond átlagember esetében.

Tabletta a nagyothallás megelőzéséért?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A fülhallgatóval zenét hallgató tiniktől a zajos munkakörülmények között dolgozókig, egyre több ember szenved valamilyen mértékű nagyothallásban. Ezt a tendenciát szeretnék csökkenteni amerikai kutatók, egy vitaminokból és magnéziumból álló étrend-kiegészítővel.

Magas koleszterinszint csökkentése vitaminokkal? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Olvastam, hogy E-vitamin kapszulával és C-vitaminnal sokat lehet javítani a koleszterinszinten. Igaz ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A C-vitamin segít az Alzheimer-kór kezelésében?

MTI

Állatkísérletekben a C-vitamin képes megszüntetni az Alzheimer-kór okozta elváltozásokat. Svéd kutatók nagy figyelmet keltő eredményeit a Journal of Biological Chemistry közölte.

A C-vitamin csökkenti a vérnyomást

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Magas a vérnyomása? Talán itt az idő, hogy elgondolkodjon az intravénás C-vitamin injekciók kipróbálásán. Egy új olasz tanulmány szerint, az intravénás C-vitamin injekciók csökkenthetik a vérnyomást a központi idegrendszerre gyakorolt hatásuk miatt.

C-vitamin: Mekkora napi mennyiség véd a szívbetegségtől?

Medipress

Egy nemrég elkészült kutatás adatai szerint azok, akik naponta legalább 300 milligramm C-vitamint vesznek magukhoz élelmiszerekből vagy tablettából, negyven százalékkal csökkentik annak esélyét, hogy valamilyen szívbetegség fogja megtámadni őket.