Vitaminok labirintusában

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az őszi-téli hónapok beköszöntével előtérbe kerül immunrendszerünk megerősítése. Érdemes előre gondolkodni és felkészülni a vírusok elleni harcra. (x)

C-vitaminra mindenkinek szüksége van, mert szervezetünk nem tudja a C-vitamint előállítani, és raktározni is csak korlátozott mértékben képes. Nem mindegy azonban, hogy milyen dózisban, illetve milyen formában juttatjuk be a szervezetünkbe. Előfordulhat, hogy hiába szedünk nagy mennyiséget belőle, ha a szervezetünk nem képes megfelelően hasznosítani azt. Ha a mikrotápanyagok nem tudnak hatékonyan felszívódni a szervezetünkben, akkor nem tudják ellátni feladatukat és hasznosulás nélkül távoznak.

Liposzómás C-vitamin

Mi a liposzómás C-vitamin előnye?

Titkuk a felszívódás hatékonyságában rejlik.

A liposzómás C-vitaminok gyártása során a hatóanyagot a sejtmembránhoz hasonló burokba csomagolják, nanoméretű gömböcskéket, liposzómákat létrehozva. Ez a burok védi meg a C-vitamint az emésztési folyamat során. Ráadásul a liposzómás „csomagolásuknak” köszönhetően az emésztőrendszert is kímélik, így elkerülhetők a túladagolással járó kockázatok.

A liposzómás vitaminokból nagyobb arányban képes felszívódni a hatóanyag, mint a hagyományos formulájú társaikból. Azaz elégséges a liposzómás vitaminokat kisebb dózisban fogyasztanunk ahhoz, hogy megfelelő vitaminszintet biztosíthassunk a szervezetünkben.

A hagyományos vitaminokkal szemben a liposzómás C-vitamin másik nagy előnye, hogy a benne lévő hatóanyag rövid időn belül elkezd felszabadulni és bekerül a véráramba, onnan pedig sejtjeinkbe, így hatását is hamar kifejti.

Lényeges előny az is, hogy a liposzómás technológia lehetővé teszi a hosszan tartó felszívódást, így a hagyományos formulájú vitaminokhoz képest fokozatosan, időben elnyújtva – retard módon – tudják kifejteni hatásukat, ennek következtében hatásuk tovább is tart.

Liposzómás C-vitamin gyermekeknek

Hogyan igazodjunk el a gyermekvitaminok között?

Az 1 év feletti gyermekek számára is fontos a C-vitamin-pótlás, melynek finom módja lehet egy folyékony liposzómás C-vitamin, hiszen ebben az életkorban a gumivitaminok még nem javasoltak. Ha idősebb gyermekünknek mégis gumivitamint választunk, érdemes utánanézni, hogy milyen segédanyagok állnak a gyermekeknek tetsző ízek, színek mögött, vagyis a vitaminok mellett még mi jut be a gyermek szervezetébe – akaratunkon kívül. A folyékony forma a segédanyagok (hiánya) szempontjából is kedvező választás lehet, hiszen nincs szükség tablettázási és lenyelést segítő segédanyagokra.

Nem egyszerű eligazodni a C-vitaminok között, és a pénztárcánkból kifizetett összeg is tág határokon belül mozoghat. A patikákban kapható liposzómás C-vitaminok sem mind egyformák, de ha minőségi C-vitamint választunk, biztosak lehetünk abban, hogy immunrendszerünket felkészítettük a hidegebb hónapokra.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Frissítve: 2022.10.07. 14:33, Megjelent: 2022.10.07. 14:33
Címkék: C-vitamin téma

Cikkajánló

C-vitamin
Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak. A C-vitamin szerepéről, előnyeiről, és mértéktelen fogyasztásának veszélyeiről.
Krónikus veseelégtelenség
Krónikus veseelégtelenség

Milyen tünetei vannak?

Migrén
Migrén

Milyen tényezők provokálhatják?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.