Milyen c vitamint lehet szedni fekély mellett?

Tisztelt Doktor Úr! Nekem a téli időszakban általában megjelenik enyhébb tünetekkel gyomorfekély. Az idei télen nem volt problémám , amíg el nem kezdtem c vitamint szedni, előbb sima 50 mg-os tablettát, majd liposzómás vitamint. Mindkettőt kb. egy hét után abba kellett hagynom, mert előbbi a gyomromban okozott égést és fájdalmat, utóbbi részben gyomorégést és a beleim erős puffadását okozta. Így maradtak a gyümölcsök, de abból sem tudok túl sokat elfogyasztani, a citrusféléket, amiben meg talán a legtöbb vitamin lenne, egyáltalán nem tudom megenni. Most a járvány idején a megelőzéshez és főleg egy fertőzés esetén nagy dózisú c vitamin fogyasztását javasolják az orvosok, ehhez képest én semmilyen dózisban nem tudom az általam ismert c vitaminokat szedni. Kérdezném, hogy Ön szerint van-e megoldás erre a problémára?

Dr. Plósz János válasza C vitamin témában

Érdemes lehet megpróbálni az elnyújtott felszívódású C-vitamin készítményeket étkezés közben bevenni. Savas panaszokkal kűzdő betegek egy részében a reggel éhgyomorra elfogyasztott citromos víz nem okoz problémát, sőt még javít is a gyomorpanaszokon.

Kérdés: 2021. február 03., 22:29 ;Megválaszolva: 2021. február 04., 13:50
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Metaplasia
Tisztelt Doktor ur! Lassan két éve egy etelmergezes miatt szenvedek a beleimmel meg a gyomrommal.Többször kaptam Normixot illetve egyszer...
Gyomorgörcs
Üdvözlöm! A problémám, amivel felkeresem Önt, a következő: kb 8-10 hónapja bizonyos időközönként, nagyjából havonta - másfél havonta...
Izomfájdalom vagy PTX?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este tv nézéskor a bal bordám középtáján olyan érzésem volt mintha beszorult volna a levegő. Kicsit nyújtottam...
Pantoprazol hosszútávú szedése
Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt kezdtem szedni pantoprazol tartalmú gyógyszert. Refluxos panaszokkal jártam gasztroenterológián, ahol...
Okkult széklet vér.