Érelmeszesedés téma

Angiográfia - Az érelmeszesedés szövődményeinek felismerése

WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász

Számos tényező hajlamosít érelmeszesedésre, többek között a dohányzás, a nem megfelelő táplálkozás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas vérzsírszint, a mozgásszegény életmód. A beszűkült ér akár életveszélyes állapotot is okozhat, ezért időben történő felfedezése életmentő lehet. Az érelmeszesedés gyógyszerekkel nem gyógyítható, de kezelni lehet, csökkentve a szövődmények kialakulásának kockázatát.

Fokhagyma - kiváló fűszer és gyógynövény

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Főzelékbe, sült húsra, levesbe, de akár nyersen is kitűnő eledel a fokhagyma, amit nem csak fűszer-, hanem egyenesen gyógynövényként tart számon a szakirodalom.

Hogyan figyeljünk egészségünkre a karácsonyi készülődés során?

Több mint TestŐr

Sokan nem is tudják, de a karácsonyi készülődés során különösen kell figyelni a bőrünkre, hogy ne sérüljön meg, hiszen akkor lassabban gyógyul. Ez a stressz következménye, mert a magasabb stressz szint jelentősen csökkenti a regenerációs képességet, és így sokkal lassabban gyógyulnak be a sebek.

A potenciazavar súlyos bajra figyelmeztethet!

WEBBeteg - T.A.

A potenciazavar sokakat érintő probléma. A 40 éves férfiak 39 százaléka tapasztalt már merevedési zavart. A 70 év fölötti férfiak kétharmada számol be súlyosabb tünetekről. A potenciazavar nem életveszélyes probléma, de ez nem azt jelenti, hogy nem komoly. A merevedési zavarral (MZ) küzdő férfiak nagyobb valószínűséggel esnek depresszióba és saját bevallásuk szerint az életük kevésbé örömteli.

A szénhidrát-mentes életmód veszélyeket rejt?

WEBBeteg - K. J. fordító

Táplálkozási szakértők ajánlása szerint – mint annyi minden esetében – a szénhidrátokkal (és a róluk való teljes lemondással) is ajánlatos csínján bánni: egy kísérlet szerint, negatív egészségügyi következményekkel járhat a szénhidrátok teljes mellőzése.

Kapcsolat lehet a terhességi diabétesz és a későbbi szívproblémák között

MTI

A terhességi cukorbetegség és a későbbi szívproblémák között kapcsolat lehet egy új hosszú távú amerikai kutatás szerint.

Magyarországi Érszűkület Nap - 7 helyszínen országszerte!

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda

A magyarországi Érszűkület Nap az európai „PAD and Vascular European Days” kezdeményezés magyarországi eseményeként a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság szervezésében valósul meg.

Mik is azok az antioxidánsok?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit családorvos

Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Egy részükhöz csak növényi táplálékon keresztül tudunk hozzájutni, más részüket pedig csak állati eredetű ételek tartalmazzák.

Lassítsa szájápolással is az érelmeszesedést!

Oxygen Medical

Fogmosás, szájápolás és rendszeres fogorvosi vizit – kutatások szerint az fogak és az íny egészségének megőrzése az ereknek is jót tesz. Dr. Záborszky András, az Oxygen Fogászat fogorvosa az összefüggésekről beszélt.

Érelmeszesedés ellen a diéta önmagában nem segít

healzz.com

Az érelmeszesedés korunk egyik népbetegsége. Nem válogat, egyaránt érintheti a fiatalabbakat és az idősebbeket is, de a kor előrehaladtával mindenképpen megjelenik. Hogy mit tehetünk ellene, és hogyan kezelhetjük, arról professzor dr. Blaskó György főorvos, a Trombózisközpont szakmai vezetője beszél.