Stroke - Élet betegséggel cikkek

Stroke - Élet betegséggel cikkek

6 kérdés, amire stroke után jó, ha tudja a választ

WEBBeteg
2017-11-30 20:09

Az agyvérzés utáni felépülés nagymértékben függ a károsodás mértékétől, valamint a beteg együttműködésétől. Ha valamelyik hozzátartozója érintett, nagyon fontos, hogy ismerje a rehabilitáció folyamatát, és segítse a beteget a mindennapjai során. Mennyit tud most a stroke kezeléséről? Tesztelje!

Alattomos betegség súlyos szövődményekkel: az érelmeszesedés

WEBBeteg - B. M., szakfordító, lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2017-06-13 14:55

Az érelmeszesedés, tudományos nevén arterioszklerózis az ütőerek szisztémás megbetegedése. Az artériákban lerakódó anyagok az érfalak belső oldalán plakkokat képeznek.

Stroke által lebénult betegek rehabilitációja gyógymasszázzsal

WEBBeteg – Farkas Lehel, gyógymasszőr
2016-06-04 21:11

Manapság az orvoslásnak számos olyan területe van, amelyek kiváló lehetőséget nyújthatnak a betegek számára. A gyógymasszázs nem mágia, hanem egy rendkívül hatékonyan felépített rendszer, eszköz. Fontos tudatában lenni a terapeutának eszköztáráról, mert ezzel tud hatékonyan dolgozni.

Agyvérzést elszenvedett beteg otthoni gondozása és ápolása

Nurse Háziápolási Szolgálat
2016-04-16 20:11

A hozzátartozók szerepe felbecsülhetetlen az agyérkatasztrófát (stroke) szenvedett beteg gyógyulásért folytatott küzdelemben. A családtagok viselkedése meghatározó a beteg rehabilitációjában, amely elősegítheti gyorsabb javulását, magányának oldódását, a reménytelenség érzésének csökkenését.

A daganatos betegek nagyobb eséllyel kapnak stroke-ot

Rákgyógyítás
2015-08-22 08:11

Az egyre idősebb emberekben két egymástól független betegség is kialakulhat: agyi érbetegség, illetve daganat. A tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a test más (nem agyi) rosszindulatú daganataiban szenvedők magasabb arányban kapnak stroke-ot, mint akiknél nincs daganat.

Gyógytorna kezelések stroke után

Nurse Háziápolási Szolgálat
2015-06-17 14:55

Magyarország világviszonylatban az élvonalban van a szív- és érrendszeri megbetegedések kapcsán. Hozzávetőlegesen ötvenezer ember szenved agyér katasztrófát évente Magyarországon.

A korai menopauza megduplázza a stroke esélyét

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2014-07-11 18:37

Azoknál a nőknél, akik 42 éves koruk előtt befejezik a menstruálást, kétszer gyakoribb a stroke előfordulási esélye – állítja egy széles körben elvégzett tanulmány.

Agyvérzés után - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2012-11-27 02:51

75 éves anyukámnak agyvérzés következtében megbénult a bal oldala, nehezen érthető a beszéde, nehezen nyel és nem tud fordulni. Azt szeretném kérdezni, mikortól lehet tornáztatni? Lehet-e emelgetni, masszírozni, esetleg krémet használni? Mit szabad és mit nem? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Stroke-os beteg otthoni ápolása - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-06-23 10:13

Édesanyám pár hete stroke-ot kapott, bal oldala lebénult. Jelenleg bal lába egy kicsit mozog csak, de nem tud ráállni, illetve katéterezésre és pelenkázásra szorul. Szeretnénk otthon ápolni/ápoltatni. Erre lehet megoldás? Esetleg az otthon ápolás költségének egy részét állhatja a TB?