• Pszichés betegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2019-09-04 05:06
    Skizofrénia
    A skizofrénia a különböző szerepekben való működés lassan előrehaladó, folyamatos zavarát eredményezi - elsősorban a munkahelyen és a magánéletben. A rendszeresen megjelenő és folyamatosan súlyosbodó tünetek skizofréniára utalhatnak.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2019-09-07 19:03
    Csalánkiütés, pikkelysömör, ekcéma, akne, rosacea, herpesz: bőrbetegségek, melyek tünetei súlyosbodhatnak, ha valamilyen külső környezeti tényező miatt kibillenünk lelki egyensúlyunkból.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-09-03 17:05
    A magyar oktatásban sajnos nincs egységes, kidolgozott integrációs és oktatási-nevelési terv egyes, sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztésére. Így minden iskola úgy integrálja például az autista tanulóit, ahogyan tudja és ahogyan akarja.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2019-09-03 09:36
    Alvás
    Az alvás alapvető létszükséglet a szervezet - így az idegrendszer - számára a regenerálódásához, szerepe mind mennyiségi, mind minőségi szempontból igen meghatározó. Elengedhetetlen a megfelelő szellemi és fizikai tevékenység végzéséhez.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-09-01 09:36
    Mindannyiunk életében felfedezhetők azok a félelmek, ellehetetlenült sorsok, rosszul végződött párkapcsolatok, betegségek, olykor megmagyarázhatatlan érzések, kétségek, egy korábbi családtagra vagy időszakra emlékeztető viselkedésminták, melyeket tudtunkon kívül vettünk át generációról generációra. Ránk ragadt és cipeljük a nehéz családi örökség mintáit, anélkül, hogy igényt tartottunk volna ezekre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter
    2019-08-31 19:35
    A hétköznapi életben gyakran használjuk a pszichopata kifejezést, mégis kevesen tudnánk pontosan megfogalmazni, milyen emberekre is vonatkozik ez a megnevezés. A pszichiátriában hivatalosan 1980-ig használták a pszichopátia és az ebből származtatott pszichopata szót, a későbbiekben a helyét az antiszociális vagy disszociális személyiségzavar váltotta fel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2019-08-31 15:05
    A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a családjukkal szemben is ingerlékenyebbek, és az alvással is problémáik vannak.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Máténé Áfra Viktória, klinikai szakpszichológus
    2019-08-29 17:06
    Nem ritka állapot a műtét miatti szorongás, mely olyan pszichés probléma, ami esetén a beteg félelme a beavatkozástól annyira erős, hogy fizikális tünetek (például heves szívdobogás, hányinger, mellkasi fájdalom) formájában jelentkezik. A szorongás súlyos formája az úgynevezett pánikroham. Hogyan kerülhető el az operáció előtti feszültség?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2019-08-27 05:06
    A grafománia íráskényszert jelent. Azt az erős - sokszor leküzdhetetlen - késztetést, hogy valaki gondolatait írásban fogalmazza meg.
    Betegségek megértése
    Ötvenenentul.hu
    2019-08-26 03:06
    A kiégés mindenkit érinthet teljesen függetlenül attól, hogy mit dolgozik, sőt sokszor attól is, hogy dolgozik-e egyáltalán.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!