• Fájdalmas együttlét - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    Tisztelt Doktor Úr! Nemi életi problémámmal fordulok Önhöz, elkeseredett 57 éves nő vagyok, 3 éve kezdődött az, hogy a nemi közösülés irtózatos fájdalommal jár! - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tisztelt Doktorúr!


    Elkeseredett 57 éves nő vagyok, 3 éve kezdődött az, hogy a nemi közösülés irtózatos fájdalommal járt, égett, csipett, stb. Emiatt sajnos az akkori párkapcsolatom is tönkre ment. Elmentem a orvoshoz, ahol megállapitották, hogy hüvelyhám sorvadásom van, melyre ösztrogén kenőcsöt kaptam, de nem sok minden változott, sőt ennek rengeteg mellékhatása is van, így bizalmatlan is voltam vele.
    Erről az oldalról a javulási lehetőséget is feladtam, ami még nem elég: ezzel egyidőben, azaz szintén 3 éve elkezdődött még plusz a szőrzetem kihullása is. Most ott tartok, még ha tudnám a fájdalmat bírni is, szégyellem a szeméremrészen a szőrzet hiányát.
    Úgy érzem, fiatal vagyok még, hogy végleg feladjam az életnek ezt az ajándékát, ami az együttlétet illeti, és persze az ezzel járó párkapcsolatomat is. Valaha még normális életet élhetek? Van-e valami más gyógyitása ennek, vagy nyugodjak bele, hogy a sors velem igy rendelkezett?

    Kedves Kérdező!

    Sajnos a hormontermelés csökkenésével bizony a női nemi szervek duzzadtsága és vérteltsége is lecsökken és persze így a szexuális élet is egyre kellemetlenebb.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    Én mindenképpen az ösztrogén kenőcs használatát javaslom. Amennyiben nincsen semmi szívbetegsége, akkor akár a hormonpótlást is meg lehet próbálni. Ezt szájon át szedve vagy tapasz formájában. A harmadik lehetőség, hogy helyi gyógynövényes készítményeket használ.

    Őszintén szólva nehéz a helyzet, de talán minden tekintetben a hormonpótlásnak van legjobb hatása, kétségtelen, hogy annak potenciális veszélyei is lehetnek, tehát mindenképpen orvosi ellenőrzés mellett kell szednie.

    (WEBBeteg - Dr. Zsirai László, nőgyógyász)

    Legutóbb frissült: 2011.07.30 02:51
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Heti néhány ital lassítja a nők szellemi hanyatlását

    Az Amerikai Geriátriai Társaság Lapjában megjelent tanulmány szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás jót tesz az idősebb nők szellemi frissességének.

    Ösztrogéndominancia - Sok nőt érint, akár meddőséget is okozhat

    Az ösztrogéndominancia egyre több nőt érint manapság, és sajnos nemcsak kellemetlen tüneteket okoz, de súlyos betegségekhez, akár meddőséghez is vezethet. Dr. Lőrincz Ildikótól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusától megtudhatja, vajon milyen kezelési lehetőségek közül választhat a beteg.

    Menopauza hormonális kezelése

    A változókor kellemetlen tüneteinek csökkentésében óriási feladat hárul a nőgyógyászokra, akiknek azonban csakis gondos mérlegelés után szabad felírni a szükséges terápiát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.