Jogi esetek

Jogi esetek

Az abortusz szabályozása Magyarországon

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea
2008-05-22 13:50

A terhesség a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, meghatározott feltételekkel szakítható meg.

Megváltoznak a gyógyszerdobozok, mutatjuk, miért

WEBBeteg összeállítás - T. A., újságíró
2018-04-30 13:18

Jövőre két biztonsági elemmel is találkozhatunk a gyógyszeres dobozokon. Az uniós cél: megakadályozni a hamis készítmények forgalomba kerülését. Ehhez évente 17 milliárd doboz vényköteles gyógyszer adatait rögzítik egy átfogó adatbázisban.

Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

WEBBeteg - T. A., újságíró
2018-04-24 16:04

Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

Jogi tanács orvosi műhibák esetén

Több mint TestŐr
2017-10-25 12:09

Egy esetleges műhiba esetében az ügyvéd által bevont szakértők azt vizsgálják, hogy ténylegesen orvosi mulasztás történt-e, vagy a beteg a műtét előtt aláírt kockázati tényezőket vállalva, az említett kockázatok egyikének esett áldozatául.

Egyre többen mernek perelni egy esetleges műhiba esetén!

Több mint TestŐr
2017-10-19 15:59

Ami az Egyesült Államokban már mindennapos, Magyarországon még nem rutinszerű. De szakértők bevonásával egyre többen élnek a jogi lehetőségekkel, hogy egy károsult helyzetben a törvény adta lehetőségeken belül peres eljárás során kártalanítást követeljenek a műhiba miatt keletkezett egészségügyi kárért.

A mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelének lehetőségeiről

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége
2017-09-26 05:21

Az önrendelkező élet alapvető eleme, hogy a mozgássérült emberek szabadon eldönthessék: hol, kivel és hogyan akarnak élni, önálló életükhöz pedig milyen közösségi szolgáltatást, támogatást szeretnének igénybe venni.

Hogyan működik a spermabank?

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
2017-08-07 07:38

A spermabank olyan intézet, ahol a hímivarsejteket lefagyasztják és fagyasztva tárolják későbbi felhasználás céljából. Spermabankhoz fordulhatunk akkor is, ha az andrológiai vizsgálat a férfi partnernél nem igazol hímivarsejtet. Ekkor a donoroktól kapott spermiumot használhatjuk fel.

Tanácsadást indít a munkahelyi balesetben érintett munkavállalóknak a MOSZ

MTI
2017-04-25 16:31

Ingyenes jogi tanácsadást indít a munkavállalóknak a Munkástanácsok Országos Szövetsége, munkahelyi baleset és foglalkoztatással összefüggő betegség témában személyesen hetente egyszer, illetve elektronikusan folyamatosan lehet a szövetséghez fordulni - jelentette be Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gyógyszerek ártámogatással - Íme a legfontosabb kérdések

WEBBeteg - T. A., újságíró
2017-03-17 13:11

Az egészségbiztosító által támogatott gyógyszerek árát a készítmény gyártója határozza meg, a beteg pedig úgynevezett térítési díjat fizet értük. Az egyébként 100 százalékban támogatott gyógyszerek kiváltása esetén is önrészt kell vállalnunk.

Az anyatejhez és a tápszerhez is kapható tb-támogatás

WEBBeteg - T. A., újságíró
2017-03-09 11:25

Fontos, hogy minden csecsemő hozzájuthasson a számára leginkább megfelelő természetes táplálékhoz, az anyatejhez, amely az egészségbiztosítás természetbeni ellátásaként kapható. Hazánkban ma még csak minden második gyermeknek adódik lehetősége arra, hogy féléves koráig anyatejjel táplálják.