• Jogi esetek cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-04-24 16:04
    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-01-19 20:09
    Az originális (eredeti) készítmények hatóanyaga új fejlesztés eredménye, s sokáig szabadalom védi. Ha a szabadalom lejár, a cég köteles nyilvánosságra hozni a molekulára vonatkozó főbb ismereteit, és az utángyártható lesz, ezek lesznek az úgynevezett generikus gyógyszerek.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2017-10-25 12:09
    Egy esetleges műhiba esetében az ügyvéd által bevont szakértők azt vizsgálják, hogy ténylegesen orvosi mulasztás történt-e, vagy a beteg a műtét előtt aláírt kockázati tényezőket vállalva, az említett kockázatok egyikének esett áldozatául.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2017-10-19 15:59
    Ami az Egyesült Államokban már mindennapos, Magyarországon még nem rutinszerű. De szakértők bevonásával egyre többen élnek a jogi lehetőségekkel, hogy egy károsult helyzetben a törvény adta lehetőségeken belül peres eljárás során kártalanítást követeljenek a műhiba miatt keletkezett egészségügyi kárért.
    Élet betegséggel
    Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége
    2017-09-26 05:21
    Az önrendelkező élet alapvető eleme, hogy a mozgássérült emberek szabadon eldönthessék: hol, kivel és hogyan akarnak élni, önálló életükhöz pedig milyen közösségi szolgáltatást, támogatást szeretnének igénybe venni.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-08-07 07:38
    A spermabank olyan intézet, ahol a hímivarsejteket lefagyasztják és fagyasztva tárolják későbbi felhasználás céljából. Spermabankhoz fordulhatunk akkor is, ha az andrológiai vizsgálat a férfi partnernél nem igazol hímivarsejtet. Ekkor a donoroktól kapott spermiumot használhatjuk fel.
    Panaszok
    MTI
    2017-04-25 16:31
    Ingyenes jogi tanácsadást indít a munkavállalóknak a Munkástanácsok Országos Szövetsége, munkahelyi baleset és foglalkoztatással összefüggő betegség témában személyesen hetente egyszer, illetve elektronikusan folyamatosan lehet a szövetséghez fordulni - jelentette be Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-03-17 13:11
    Az egészségbiztosító által támogatott gyógyszerek árát a készítmény gyártója határozza meg, a beteg pedig úgynevezett térítési díjat fizet értük. Az egyébként 100 százalékban támogatott gyógyszerek kiváltása esetén is önrészt kell vállalnunk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-03-09 11:25
    Fontos, hogy minden csecsemő hozzájuthasson a számára leginkább megfelelő természetes táplálékhoz, az anyatejhez, amely az egészségbiztosítás természetbeni ellátásaként kapható. Hazánkban ma még csak minden második gyermeknek adódik lehetősége arra, hogy féléves koráig anyatejjel táplálják.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-02-23 09:41
    Lehetőség van arra, hogy a NEAK méltányosságból átvállalja az orvosi ellátásért fizetendő térítési díjat vagy annak egy részét. Mikor, kinek, miként jár? A WEBBeteg.hu utánajárt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!