Időkép

Időkép cikkek

Az időjárás-érzékenység

WEBBeteg - 2020.09.11. 05:06
Időjárás-érzékenységről akkor beszélhetünk, ha az időjárás már valamilyen kialakult betegségre fejt ki negatív hatást, például ízületi porckopásra vagy reumára.
Bőrünk épsége nagyon fontos, mivel a környezettől elválasztja szervezetünket. Bőrünk védelmi funkciója a bőr hidratáltságával függ össze, a bőrszárazság hátterében számos ok állhat.

Tippek fáradtság ellen

WEBBeteg - 2019.11.15. 05:06
Az őszi-téli időszakban sokszor hamarabb érezzük magunkat fáradtnak. Cikkünkben a legjobb praktikákat, életmódtanácsokat gyűjtöttük össze a kellemetlen panasz ellen.
Milyen veszélyekre kell felkészülnünk? Hasznos tanácsok. Mire érdemes figyelni? Az allergia minden esetben orvosi kezelést igényel, ezzel enyhíthetők a panaszok, és megakadályozható, hogy a betegség súlyosbodjon.

Hogyan kellene kezet mosnunk?

WEBBeteg - 2019.10.11. 05:06
A kézhigiénia, a helyes kézmosás munkahelyen, intézményekben, beleértve a kórházakat is, és otthon egyaránt kiemelten fontos.
A magas sarkú cipő viselése felesleges terhelést jelent a bokára, térdre, medencére és az egész gerincoszlopra. A talpak ízületei nem működnek megfelelően a magas sarkú cipő viselése miatt, ezért a test többi részének...

Sporttippek ötven éven felülieknek

WEBBeteg - 2017.04.07. 15:57
Az egészség megőrzése érdekében az életkornak és erőnlétnek megfelelő sportos életmód ötven felett is fontos. Olyan mozgásformákat válasszon, amelyek nem megterhelőek, nem súrolják teljesítőképessége határait.