• Gyermektervezés cikkek

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-04-11 18:33
    Gesztációs diabétesz
    A terhességi cukorbetegség egy ismert szövődmény a terhesség során. A gyakorisága népcsoportonként változó, 1 és 14 százalék között mozog, hazánkban 3-5 százalék. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő.
    Egészségmegőrzés
    Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2020-01-28 18:36
    Hogyan legyünk elég jó szülők? Mit tanácsol a pszichológus?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus
    2020-01-18 13:35
    Gyakori jelenség, hogy a meddőséget és a gyermek utáni vágyakozást elsősorban a nőkhöz kötjük, pedig a várva várt baba érkezéséért éppen olyan arányban lehet felelős a férfi, mint a nő.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2020-01-16 09:36
    Mikor és miért érdemes magzatvédő vitamint szedni? Mit tartalmaznak ezek a készítmények? Miért érdemes szedésük előtt orvossal konzultálni? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a magzatvédő vitaminokról.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-01-08 03:06
    A meddőség és a pajzsmirigyműködés közötti kapcsolat már bizonyított. Ennek ismerete és kivizsgálása alapvetően fontos meddő párok esetében. A sokszor tünetmentes elváltozások felismerésével és kezelésével a várt gyermekáldás is létrejöhet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-01-07 13:03
    Vetélés után elég nagy feladat lehet önmagában a vetélés tényével megbirkózni, de néha ezt a folyamatot megnehezítheti, hogy átmeneti ideig kisebb-nagyobb terhességre utaló jelek, tünetek még jelentkezhetnek. Néha kifejezetten megzavarhatják a pácienst is, ezért jó tudni, hogy a panaszok néhány hét alatt csökkenni szoktak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-01-06 13:03
    Minden nő életében nagyon nehéz időszak a vetélés utáni néhány hét, néhány hónap. Visszarázódni a mindennapi életbe, miközben igyekszik mindenki feldolgozni a történteket, nagy feladat lehet, mivel egy ilyen eseményre nem sokan vannak felkészülve.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-01-03 13:03
    Ahogyan egy korábbi cikkünkben is említettük, a vetélés egyik fő típusa a fenyegető vetélés, amikor hüvelyi vérzés és alhasi görcsök jelentkeznek, de a méhszáj nem nyílik ki, és a terhesség tovább fejlődik.
    Betegségek megértése
    MTI
    2019-12-20 11:03
    Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Szabó Ferenc, andrológus, urológus
    2019-12-17 09:33
    Az ondóvizsgálat (spermatogram) fontos egy férfi fertilitási státuszának megállapításához, ugyanakkor jó tudni, hogy önmagában ez az eredmény nem meghatározó. Mellette számos más tényező befolyásolhatja a nemzőképességet, ezért soha nem szabad önállóan, csupán a spermatogram eredményeiből következtetéseket levonni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2019-12-06 09:36
    Az újszülött érkezése szorosabbra vonhatja a családi kapcsolatokat, de nagyobb fokú alkalmazkodást is követel mindenkitől.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!