Gyermektervezés

Gyermektervezés

Bekövetkezhet a vetélés vérzés nélkül is?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
2022-02-09 11:03

A vetélések döntő többségében az első tünet a vérzés és az alhasi görcs szokott lenni. Azonban nem mindig jelentkeznek panaszok, vagy egészen más jellegű tünetek miatt fordulnak orvoshoz a kismamák.

Gyermekvállalás sokízületi gyulladással

Immunközpont
2022-02-05 20:36

Mint a legtöbb krónikus betegség esetében, a reumás ízületi gyulladás kapcsán is kérdések sora vetődik fel a gyermekvállalás előtt. Veszélyesek-e a szedett gyógyszerek a magzat egészségére?

Amit a magzatvédő vitaminokról tudni érdemes

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
2022-01-28 14:33

Mikor és miért érdemes magzatvédő vitamint (terhesvitamint) szedni? Mit tartalmaznak ezek a készítmények? Miért érdemes szedésük előtt orvossal konzultálni? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a magzatvédő vitaminokról.

Életmódváltás már a fogantatás előtt

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
2022-01-23 11:33

Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

Férfi meddőség - hogyan küzdjünk meg vele?

WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus
2022-01-20 03:03

Gyakori jelenség, hogy a meddőséget és a gyermek utáni vágyakozást elsősorban a nőkhöz kötjük, pedig a várva várt baba érkezéséért éppen olyan arányban lehet felelős a férfi, mint a nő.

Meddőség - A lombikbébi kezelés

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
2022-01-13 20:33

Sokak életében néhány hónap alatt megérkezik az a kis csoda, amire manapság egyre több párnak akár éveket is várnia kell. A meddőség a párok kb. 15 százalékát érinti, de sajnos napjainkban egyre többen és egyre fiatalabb korban szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nem jön a baba.

Terhességi tünetek vetélés után

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
2022-01-13 07:33

Vetélés után elég nagy feladat lehet önmagában a vetélés tényével megbirkózni, de néha ezt a folyamatot megnehezítheti, hogy átmeneti ideig kisebb-nagyobb terhességre utaló jelek, tünetek még jelentkezhetnek. Néha kifejezetten megzavarhatják a pácienst is, ezért jó tudni, hogy a panaszok néhány hét alatt csökkenni szoktak.

A fenyegető vetélés

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
2022-01-06 16:03

Ahogyan egy korábbi cikkünkben is említettük, a vetélés egyik fő típusa a fenyegető vetélés, amikor hüvelyi vérzés és alhasi görcsök jelentkeznek, de a méhszáj nem nyílik ki, és a terhesség tovább fejlődik.