Fertőző betegségek - Panaszok cikkek

Fertőző betegségek - Panaszok cikkek

A láz okai és a lázcsillapítási módszerek

WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
2017-11-13 14:55

A láz emelkedett testhőmérséklettel járó állapot, egy tünet, melyet kiválthat fertőző és nem fertőző betegség, külső hatás is. Mi a teendő láz esetén?

Lázgörcs: Tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
2017-11-03 14:55

A szülő számára talán az egyik legijesztőbb dolog, ha a gyermekénél görcsrohamot lát. 6 hónapos és 5 éves életkor között a leggyakrabban előforduló, ilyen panaszt okozó probléma a lázgörcs. Nem ritka betegség, és az arra való hajlam genetikailag meghatározott - ha a családban volt már a felmenők között lázgörcsre hajlamos ember, nagyobb a valószínűsége, hogy a gyermek is hajlamos lesz erre.

Megbetegíthet a macskakarmolás

Immunközpont - dr. Kádár János immunológus, infektológus
2017-06-19 02:51

Az állattal való játék, vagy szőrének gondozása közben könnyen szerezhetünk apróbb sérüléseket. Ha ezek pár nap után sem gyógyulnak, akkor érdemes orvoshoz fordulni. A seb körül megjelenő dudor, hólyag, bőrvörösség és a sérüléshez közeli testrészen jelentkező nyirokcsomó duzzanat „Macskakarmolási betegség” tünete is lehet.

Az 1969 előtt születettek nem védettek a kanyaró ellen

MTI
2017-03-04 21:45

Az 1969 előtt születettek egyáltalán nem, a későbbi generációk is csak részlegesen védettek a kanyaró ellen, mivel 1990-ben lecserélték azt a vakcinát, amelyet addig használtak - mondta Almási István, a szekszárdi Balassa János Megyei Kórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szombati híradójában.

7 tény az influenzáról

Oxygen Medical - Hava Róbert, vezető szakasszisztens
2017-01-03 07:38

A minden évben jelentkező influenzajárvány ellen nemcsak lehet, de érdemes is védekezni, és az sem árt, ha eloszlatunk néhány tévhitet.

Lázcsillapítás kezdőknek és haladóknak

Dr. Olasz Katalin - interambulance.hu
2016-12-30 08:12

Fertőzés esetén kialakult láz napi ritmusára jellemző, hogy többnyire délután, kora este kezd emelkedni, reggelre általában elmúlik, majd délután ismét emelkedni kezd. Egy vírusos fertőzés kapcsán a láz 2-3 nap alatt megszűnik, önmagában orvosi ellátást nem igényel.

Új, gyógyszerrezisztens fertőzés terjed: Candida auris

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász
2016-07-06 20:01

Az amerikai járványügyi szervezet (CDC) klinikai figyelmeztető tájékoztatást adott ki egy újfajta, fertőzést okozó, az antibiotikumoknak ellenálló, kórházban fekvő betegeknél súlyos betegséget okozó élesztőgomba, az úgynevezett Candida auris miatt.

Tovább nőtt az influenzás betegek száma - Mit javasol az orvos?

WEBBeteg/OEK
2016-02-17 14:33

Az elmúlt héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, olvasható az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójában. Az előző hetinél 38 százalékkal több, összesen közel 43 700 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Olvassa el a WEBBeteg orvos szakértőjének tanácsait a megelőzés érdekében.

Influenza: otthoni gyógymódok

WEBBeteg - N.L. szakfordító
2015-02-14 12:51

Az influenza rengeteg szenvedést tud okozni, a lázon át a köhögésen keresztül, a torokfájástól az orrfolyásig, ráadásul izomfájdalmak és hidegrázás is jelentkezhet. Amíg eljutunk az orvoshoz, addig is van lehetőség a panaszok enyhítésére.