Egészségügy

Egészségügy

Országos tisztifőorvos: a betegségek jó karbantartásával csökkenthető a kockázat

koronavirus.gov.hu
2020-11-20 16:47

A fertőzöttségi adatok egy kicsit kedvezőbbnek tűnnek a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően, de ebből következtetést még nem lehet levonni, a korlátozó intézkedések eredményei a bevezetésük után két héttel láthatók - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy a krónikus betegségek karbantartásával a kockázatok csökkenthetők.

Szijjártó: újabb egymillió favipiravir érkezik Kínából a jövő héten

MTI
2020-11-20 16:35

A koronavírus-fertőzöttek kezelésében alkalmazott favipiravirből újabb egymillió tabletta érkezik Kínából Magyarországra a jövő héten, így 2,8 millióra nő a Kínából importált ilyen hatóanyagú tabletták száma - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután Vang Ji kínai külügyminiszterrel telefonon tárgyalt.

Több száz oltóközponttal készül Németország

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2020-11-20 16:03

A COVID-19 elleni több milliónyi dózis vakcina tömeges beadásának hatalmas kihívására időben fel akar készülni a német egészségügy, ezért decembertől kezdődően oltóközpontok százai nyílnak majd a német városokban (jelentette a Welt am Sonntag).

Megkezdődött a szociális dolgozók tesztelése

MTI
2020-11-20 15:05

Pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, a jövő héten iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indul a szűrés - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Tesztek és vakcinák: orvosok és immunológusok beszélgetése

Magyar Tudományos Akadémia
2020-11-20 12:47

November 12-én a Magyar Tudomány Ünnepén megrendezett Vakcinák, tesztek és protesztek című virtuális kerekasztal-beszélgetés középpontjában a koronavírus-járvány megállításához szükséges lépések álltak. Olyan fontos témákat tárgyaltak a résztvevők, mint a vakcinakísérletek és a különféle vakcinák közötti választás, az átoltottság kérdése az oltásellenes hangulatban, vagy a súlyos megbetegedések immunológiai okai. Moldvay Judit tüdőgyógyász, Falus András immunológus, Buzás Edit immunológus és Sarkadi Balázs orvos, biokémikus arról is beszélgettek, mit vett el, és mit adott a járvány a közösségeknek. A beszélgetést Prohászka Zoltán immunológus vezette.

Magyarország 12 millió adag koronavírus elleni vakcinát kötött le

koronavirus.gov.hu
2020-11-20 12:05

Nagy valószínűséggel elég lesz az a 12 millió adag vakcina, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében lekötött a kormány. Még nem lehet tudni, mikor áll majd rendelkezésre az oltóanyag, de többen inkább a tavasz végére ígérik - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Szlávik: kiemelten fontos a vakcina hatékonysága

MTI
2020-11-20 10:05

Kiemelten fontos a koronavírus elleni vakcina hatékonysága, mert egy több mint 90 százalékban hatékony oltásnál elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy nagyobb járvány ne alakuljon ki - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa pénteken.