Egészségügy - Egészségmegőrzés cikkek

Egészségügy - Egészségmegőrzés cikkek

Mire jó az egészségpénztár?

WEBBeteg
2017-09-29 09:41

Az egészségpénztár egy olyan megtakarítási lehetőség, melynek segítségével idejében felkészülhet a nem várt egészségügyi kiadásokra, valamint olyan szolgáltatásokat is igénybe vehet, melyek extra költsége az egészségpénztári megtakarítások nélkül túl nagy terhet róna a családi kasszára.

A magyar lakosság védett a kanyaró ellen

ÁNTSZ
2017-02-28 12:08

A magyar gyerekek 98 százaléka be van oltva kanyaró ellen, ennek köszönhetően Magyarországon népességszintű védettség alakult ki a betegséggel szemben - mondta Oroszi Beatrix, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgatója az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az extrém hideg egészségkárosító hatása

ÁNTSZ
2013-01-19 13:07

A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb. A nagy hideg ugyan nem kedvez a járványok terjedésének, viszont a szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az összes halálok miatti halálozás általában is magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

Kullancs terjesztette agyvelőgyulladás sajttól?

Független Hírügynökség
2008-08-29 08:45

Kullancs által terjesztett agyvelőgyulladást kapott egy osztrák pásztor és három családtagja házi készítésű sajttól. Erről tudományos cikkben számolt be a bécsi orvosegyetem virológiai intézetének két szakértője.