Koronavirus - újabb gyorstesztet engedélyeztek

portfolio.hu
megjelent:

Engedélyezték a Becton Dickinson koronavírus kimutatására alkalmas 15 perces gyorstesztjét, a CE-jelölést elfogadó országokban. A termék várhatóan októbertől kerül forgalomba - írja a portfolio.hu.

A Becton Dickinson globális orvostechnológiai vállalat gyártásában készülő mobiltelefon méretű gyorstesztet várhatóan október végén kezdik el értékesíteni az európai piacokon és a sürgősségi osztályok, háziorvosok és gyermekorvosok fogják vélhetően használni.

A teszt már elérhető az Egyesült Államokban

Az antigéntesztek sokkal gyorsabban mutatják ki az eredményeket, mint PCR diagnosztikai vizsgálatok, ugyanakkor kevésbé pontosak. A Becton Dickinson szerint a teszt 93,5% -ban azonosítja helyesen a fertőzéseket, és 99,3% -ban ismeri fel a valóban negatív eredményeket.

A vállalat jelenleg több európai országban folytat tárgyalásokat, főként a kormányokkal és az egészségügyi hatóságokkal. A Becton Dickinson-féle Veritor rendszert eddig nagyrészt az influenza szűrésére használták Európában, de az új eredmények segíthetnek az antigénteszt szélesebb körű elfogadásának elősegítésében, beleértve az influenzát és más légzőszervi vírusokat is. A teszt már elérhető az Egyesült Államokban. A vállalat jó úton halad, hogy októberig 8 milliót tesztet tudjanak legyártani a globális piacokra, 2021 márciusáig pedig havonta 12 millióval számolnak.

A gyorsteszt árképzése többek között az adott ország kötelezettségvállalásaitól függ, az Egyesült Államokban 20 dollár az ára.

(portfolio.hu)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.